Unicornul siberian, creatura ce traia acum cateva mii de ani nu inceteaza sa ii uimeasca pe oamenii de stiinta! Cand a disparut de pe Terra

Publicat: 12 sept. 2018, 11:04 Autor: madalina m. Life

Unicornul siberian era un mamifer ce semana foarte mult cu rinocerul.

Multe ipoteze sustin ca unicornul siberian a fost chiar stramosul rinocerului din zilele noastre, dar si ca acest animal a trait pe Terra cu milioane de ani in urma. Dupa ce in anul 2016 au fost descoperite ramasite ale acestuia in Kazahstan, teoriile au fost date total peste cap.

Unicornul adevarat se numea „Elasmotherium sibiricum”, avea 2 metri in inaltime si 4,5 in lungime, si era un mamifer de mari dimensiuni. Animalul era foarte ager si reusea sa prinda viteze destul de mari cand incepea sa alerge.

Unicornul siberian

Desi pare o creatura gigantica desprinsa din mitologie, unicornul siberian a existat in realitate. Ultimul exemplar ar fi murit in urma cu 29.000 de ani. Stramosul rinocerului cantarea in jur de 4 tone si se deplasa cu mare viteza.

Totusi, acest unicorn nu e chiar cel reprezentat in cartile cu povesti. Dupa ce i-au analizat cu atentie ramasitele, oamenii de stiinta au mai stabilit ca mamiferul avea si un corn lung si subtire, diferit de cel al rinocerilor.

Unicornul siberian avea instincte teritoriale si isi folosea cornul frontal in luptele cu alti masculi, pentru a-si stabili pozitia dominanta in turma. De asemenea, cornul mai mic avea un rol foarte important, de cautare a hranei si sapare a pamantului sau ruperea radacinilor.

Unicornul siberian

Unicornul „adevarat” traia in special in zona stepelor cu ierburi inalte sau in locurile semi-acvatice, unde isi procurau hrana vegetala. Aceasta era formata in special din radacini de plante, vegetale mai tari, cu un continut mare de minerale sau plante acvatice.

De-a lungul anilor au fost descoperite trei specii care apartin de Elasmotherium sibiricum. Unicornul siberian a fost descris de catre oamenii de stiinta in anul 1842, 1855 si in 1916, pe baza unui fragment de dinte descoperit intr-o regiune din nordul Caucazului.

Savantii au considerat ca mamiferul ar fi disparut in urma cu 350.000 de ani de pe Terra. Ultima data, ramasitele unui astfel de animal au fost descoperite in Kazahstan, in anul 2016.

(sursa: sciencealert.com)

Publicat: 12 sept. 2018, 11:04 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×