Pe timpul pandemiei capul Bisericii Ortodoxe Române se roagă în fiecare zi într-o mică biserică situată în reşedinţa Patriarhală din Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Oficial, lăcaşul de cult se numeşte Paraclisul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.
În faţa Catedralei patriarhale “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” se înalţă Paraclisul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Acesta este practic o aripă a reşedinţei Patriarhului Daniel. Construită între anii 1656 şi 1658, odată cu catedrala, reşedinţa este ctitoria lui Constantin Şerban Voievod, iar paraclisul reprezintă partea cea mai veche a reşedinţei.
Potrivit patriarhului Daniel, această bisericuţă este lăcaşul de cult cu cele mai multe hramuri (ocrotitori) din România: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – ocrotitorii iniţiali ai lăcaşului, Sf. M. Mc. Gheorghe – deoarece domnitorul Gheorghe Duca a finalizat lucrările de construire; Sf. Proroc Daniel – hram adăugat ca amintire a faptului că în timpul Mitropolitului Daniil al Ungrovlahiei paraclisul a fost pictat şi înfrumuseţat cu catapeteasmă, Sf. Cuv. Parascheva – a fost adăugat în 2008, întrucât acest paraclis este şi biserică de rugăciune pentru mănăstirea de maici „Sf. Cuv. Parascheva” din Reşedinţă.