Un tanar fotbalist, lasat orb din cauza unui parazit care i-a intrat in cornee dupa ce a facut dus cu lentilele de contact puse

Publicat: 09 Jul. 2019, 17:24 Life
Un tanar fotbalist, lasat orb din cauza unui parazit care i-a intrat in cornee dupa ce a facut dus cu lentilele de contact puse

Barbatul nu avea idee cat de periculos este sa poarte lentile de contact in timp ce face dus.

Un tanar fotbalist, lasat orb din cauza unui parazit. Nick Humphreys, 29, din Shrewsbury, Shropshire, a simtit o durere puternica in ochi in ianuarie 2018.

S-a dus la oftalmologie iar medicul a verificat daca are o infectie. Rezulatele au fost pozitive si s-a depistat ca barbatul avea Acanthamoeba keratitis, o infecție dintr-un mic organism aflat in apa care este capabila sa intre in ochi printr-o mica taitura – adesea cauzata de lentilele de contact.

Un tanar fotbalist, lasat orb din cauza unui parazit

Un tanar fotbalist, lasat orb

In martie 2018, Nick Humphrey, un jurnalist local si fotbalist amator si-a pierdut brusc vederea in timp ce conducea masina si de atunci nu si-a mai revenit.

Toata aceasta perioada a avut un mare impact asupra barbatului, mai ales a sanatatii mintale, pentru ca s-a chinuit sa duca o viata normala in pofida ochiului cu care nu mai vede.

Pana acum a avut doua interventii chirurgicale la ochi, una pentru a i se curata infectia, iar acum asteapta un transplant de cornee. Humphrey a spus: „Purtam lentile pentru ca nu mi-a placut cum aratam cu ochelari si aproape ca m-a costat ochiul drept.

Dacă as fi șstiut cat de periculos este sa porti lentile de contact in timp ce faci dus, nu le-as fi purtat niciodata. Dupa ce am fost infectat, am trecut de a a ma duce zilnic la sala de gimnastica si de a juca fotbal de trei ori pe saptamana, la a fi inchis in casa pentru sase luni si pana la a pierde dorinta de a mai trai” a spus acesta, potrivit Daily Mail.

Potrivit organizatiilor cde sanatate, AK-ul care ameninta vederea este in crestere. Este cel mai frecvent la persoanele care poarta lentile de contact.

Igiena insuficienta a lentilelor de contact, folosirea apei de la robinet pentru a curata sau depozita lentilele de contact sau lentilele contaminante cu apa de la robinet, piscina sau cu apa fierbinte, cresc riscul de infectare.

Publicat: 09 Jul. 2019, 17:24 Life
Pe aceeași temă