Lentilele de contact robotice! Oricine si le pune va putea sa vada cu zoom! VIDEO

Publicat: 12 aug. 2019, 17:13 Autor: madalina m. Life

Lentilele de contact desprinse din filmele S.F. sunt aici! Prin intermediul acestora, oricine va putea sa isi imbunatateasca vederea.

Lentilele de contact robotice le vor fi folositoare si celor care au probleme cu vederea. Insa nu numai, pentru ca vederea cu zoom va putea fi utilizata si de catre cei care deja vad perfect.

Oamenii de stiinta au reusit sa aduca mai aproape de realitate acest concept similar filmelor de science fiction. Cei responsabili de inovatia incredibila sunt cercetatorii de la Universitatea California San Diego.

Lentilele de contact robotice

Lentilele de contact robotice

Specialistii au creat un prototip de lentile de contac care il lasa pe utilizator sa le poata da zoom. Oricine isi pune lentilele speciale poate sa dea zoom in sau zoom out. Cu alte cuvinte, persoana poate vedea mai bine un anumit lucru, mai ales daca acesta se afla la distanta.

Lentilele isi pot schimba automat si focalizarea de la obiectele din apropiere sau cele de la distanta, datorita detectarii miscarilor oculare ale utilizatorului. Atfel ca, lentilele permit oricui sa vada mai de aproape, doar clipind de doua ori!

In loc de tesut organic, savantii au folosit o pelicula de polimer care isi poate schimba structura cand este aplicata electricitate. In cazul ochiului uman, materialul va detecta semnalele generate de acest organ si va permite lentilelor sa aplice functia de zoom. Descoperire periculoasa pentru umanitate

In momentul de fata, lentilele robotizate functioneaza doar intr-o anumita instalatie. Componentele vor trebui miniaturizate foarte mult, pentru a putea fi aplicate globului ocular uman. Din pacate, va mai trece ceva timp pana cand vor fi disponibile largului consum.

De asemenea, vor putea deveni o optiune pentru persoanele care poarta ochelari, dar si pentru cei care vor sa vada cat mai bine detaliile. Spre exemplu, daca vor fi aplicate in timpul cititului, lentilele robotice pot aduce mai aproape un cuvant din carte. Dupa care sa revina la o perspectiva mai larga.

sursa: playtech.ro

Au fost inventate robo-albinele care vor putea poleniza toate florile de pe Pamant

Publicat: 12 aug. 2019, 17:13 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă