Un supravietuitor de la Cernobil s-a sinucis dupa ce a urmarit serialul HBO! Motivele sunt socante

Publicat: 18 iul. 2019, 17:57 Autor: madalina m. Life

Barbatul a ajutat la curatarea deseurilor radioactive, dupa ce s-a produs accidentul nuclear de la Cernobil, din urma cu cateva decenii.

Nagashibay Zhussupov, un supravietuitor de la Cernobil, a decis sa isi puna capat zilelor, dupa ce a urmarit serialul produs de HBO. Acesta avea varsta de 61 de ani si nu a putut sa mai suporte revederea ororilor produse pe 26 aprilie 1986.

Barbatul a fost printre cei care au ajutat, imediat dupa producerea dezastrului nuclear, la strangerea de reziduri radioactive. Revederea ororilor din cadrul mini-seriei Cernobil l-a facut pe barbat sa vrea sa isi ia propria viata. Obiectul letal de la Cernobil!

Un supravietuitor de la Cernobil s-a sinucis!

Un supravietuitor de la Cernobil s-a sinucis

Desi era practic unul dintre salvatori si a incercat sa ajute la remedierea situatiei, el nu a fost recompensat asa cum se cuvine. Pe atunci, a fost obligat sa se mute impreuna cu sotia lui si cei cinci copii ai lor intr-o camera mica si insalubra de hotel.

Se pare ca guvernul i-a refuzat dreptul la un apartament, la fel cum s-a intamplat in cazul altor salvatori de la Cernobil. Unul dintre apropiatii barbatului a povestit de curand ca acesta a trait o viata intreaga in conditii mizere. Nimeni nu i-a recunoscut meritele avute in urma exploziei, in afara de familie si rude.

Nagashibay Zhussupov si-a pus capat zilelor pentru ca a revazut scenele cu accidentul nuclear groaznic. Una dintre fiicele barbatului, de 25 de ani, a povestit ca suicidul tatalui ei s-a petrecut la scurt timp dupa ce au urmarit serialul in familie. Se pare ca supravietuitorul a fost cu ochii in lacrimi, pe intregul parcurs al show-ului TV.

„Ne-am uitat cu totii la Cernobil. Tata si-a adus aminte de momentele cumplite si a plans cand a vazut acele scene”, a spus Gaukhar Zhussupov, fiica barbatului. Acesta a primit functia de lichidator la ruinele reactorului cu numarul 4, de la Cernobil, care fusese distrust de explozie. Ulterior, a fost angajat la un centru sovietic de teste nucleare, localizat in zona Semipalatinsk.

In ceea ce priveste productia celor de la HBO, presa pro-Kremlin a descris serialul „Cernobil” ca fiind o adevarata rusine. Asta deoarece este un show de televiziune american, si nu unul rusesc.

sursa: dailymail.co.uk

Publicat: 18 iul. 2019, 17:57 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă