Pericol major in Bihor! S-au descoperit radiatii peste limita intr-un camion plin cu deseuri VIDEO

Publicat: 12 Mar. 2019, 15:04 News 3
Pericol major in Bihor! S-au descoperit radiatii peste limita intr-un camion plin cu deseuri VIDEO

La fabrica Holcim din localitatea bihoreana Chistag s-a dat alerta radioactiva.

Totul a pornit de la o cisterna cu deseuri care a fost gasita cu radioactivitate mult mai mare decat limita admisa. Masina se pregatea sa intre in curtea unitatii in aceasta dimineata cand s-a descoperit totul.

Angajatii Holchim nu au stat pe ganduri si au sunat la 112, la ora 9:53 am, fiindca radiatiile erau de 1.7 μSv/h in camionul care transporta deseurile. Angajatii au detectat problema cand s-a cantarit camionul in incinta platformei industriale Holcim din Chistag.

Pericol major in Bihor! S-au descoperit radiatii peste limita

La scurt timp, la fata locului s-au deplasat echipajul de prima cercetare si evaluare chimica, biologica, radiologica si nucleara (CBRN) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bihor, Laboratorul de Igiena Radiatiilor (LIR) – DSP dar si specialistii din cadrul APM, care au efectuat masuratorile de specialitate.

„Pentru asigurarea, supravegherea zonei şi intervenţia operativă în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, la locul indicat au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă de tip B2”, a spus Camelia Rosca, purtatorul de cuvant al ISU Crisana, potrivit Adevarul.

„Măsurile dispuse au constat în notificarea instituţiilor cu atribuţii în gestionarea unor astfel de evenimente, evaluarea situaţiei, culegerea de informaţii cu privire la natura pericolului, stabilirea şi balizarea zonei de securitate şi siguranţă (30 de metri), verificarea existenţei eventualelor scurgeri de lichide, măsurarea ratei dozei, acţiuni protective pentru personalul de intervenţie, interzicerea accesului angajaţilor în zona balizată” a continuat Camelia Rosca, potrivit sursei citate.

Publicat: 12 Mar. 2019, 15:04 News 3
Pe aceeași temă