Un barbat din Iasi, diagnosticat cu virusul West Nile, a murit

Publicat: 22 aug. 2018, 18:10 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Bărbatul de 67 de ani, din Probota, fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, la Terapie Intensivă, în urmă cu o săptămână.

Un bărbat din judeţul Iaşi a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, după ce a fost diagnosticat cu virusul West Nile. Medicii ieşeni spun că bărbatul, care suferea şi de alte boli, a fost internat cu simptome specifice meningitei, ulterior fiind confirmat virusul West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

Medicii spitalului ieşean afirmă că starea pacientului s-a agravat la puţin timp după internare, el fiind adus iniţial la unitatea medicală cu simptome specifice meningitei. În cele din urmă, s-a confirmat existenţa virusului West Nile. Bărbatul a decedat în spital, medicii susţinând că pacientul suferea şi de alte boli.

Un alt bărbat, în vârstă de 70 de ani, din Paşcani, este internat tot la spitalul din Iaşi, în stare gravă, fiind de asemenea diagnosticat cu virusul West Nile.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost confirmate, în această săptămână, alte trei cazuri de pacienţi cu virusul West Nile. Cei trei pacienţI, cu vârste de peste 50 de ani, nu prezintă complicaţii grave, starea lor fiind stabilă.

Ministerul Sănătăţii spunea, în 9 august, că în prezent nu există riscul unei epidemii, cazurile de meningite şi meningo-encefalite cu virus West Nile fiind sporadice. De asemenea, Ministerul Sănătăţii recomanda autorităţilor locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

Specialiştii menţionează că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

Un barbat din Iasi, diagnosticat cu virusul West Nile, a muritCirca 80% din persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate se recomandă vizita la medic. În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Un barbat din Iasi, diagnosticat cu virusul West Nile, a muritMinisterul Sănătăţii recomandă populaţiei mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţanţari; montarea de plase la ferestrele locuinţelor pentru a împiedica pătrunderea ţînţarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.), asigurarea măsurilor de desecare a bălţilor cu apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei şi a gunoiului menajer.

Nu există vaccin sau tratament antiviral specific, informeaza news.ro.

Publicat: 22 aug. 2018, 18:10 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă