Echipa RobotX din Hunedoara e cea mai buna pe robotica. Cum au reusit tinerii care locuiesc in cel mai saracacios oras

Publicat: 22 sept. 2018, 15:58 Autor: D. C. Life

In sfarsit, avem si noi inca o echipa de tineri eminenti cu care sa ne mandrim!

Echipa RobotX din Hunedoara e cea mai buna pe robotica. Tinerii de la Colegiul Naţional de Informatică Traian Lalescu au castigat cele mai importante premii din cadrul competiţiei FIRST Global Competition din Mexic. Elevii romani au obtinut cinci medalii de aur la a doua editie a competitiei globale de robotica.

Echipa RobotX din Hunedoara – declaratii

„Robotul nostru a avut mai multe sarcini. A trebuit să ducă panouri solare dintr-un loc într-altul, să ia cuburi de combustibil şi să le ridice la o anumită înălţime pentru o centrală bazată pe combustibil fosil, să completeze un generator nuclear, să coopereze cu alţi roboţi pentru a lega două linii de electricitate între ele, toate acestea într-un timp limitat şi împotriva altor trei echipe”, a declarat la ZF live Cristian Budiu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică Hunedoara.

„Noi am conştentizat poate ceva mai repede decât alţii că viitorul nostru pe termen mediu şi lung este cu roboţi, sau nu este deloc, pentru că lumea se schimbă, suntem din ce în ce mai mulţi, trăim din ce în ce mai mult, vrem să trăim din ce în ce mai bine, şi asta nu se mai poate decât dacă punem multe maşini la treabă”, a spus la ZF Live Mircea Nistor, profesor de fizică la Colegiul Naţional de Informatică Hunedoara.

„Elevii sunt modeşti şi nu le place să se laude. Au câştigat tot. Tot ce se putea câştiga acolo. Au făcut cel mai are număr de puncte, au făcut meciuri cu peste 1.000 de puncte, asta este ceva uriaş. Poţi câştiga ca număr de puncte, dar să nu câştigi finala. Au câştigat inclusiv finala. Sunt echipa câştigătoare şi erau vedetele concursului, toată lumea vedea acolo să vadă echipa României. Se adunau toţi şi întrebau când joacă România”, a spus Dana Războiu, CEO al Naţie prin Educaţie, fundaţia care a adus concursul de robotică First Tech Challenge şi în România.

170 de tari au participat in cadrul acestei competitii. Elevii i-au multumit profesorului care i-a ajutat sa aiba acest succes in robotica.

Publicat: 22 sept. 2018, 15:58 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă