Un barbat de 62 de ani care a participat la protestele din Piata Victoriei a murit duminica seara. Ce a patit

Publicat: 20 Aug. 2018, 14:15 Life

Cauza morţii nu a fost deocamdată stabilită, medicii legişti fiind cei care urmează a stabili motivul decesului.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) spune că bărbatul care a participat la protestul din 10 august şi care a murit la Spitalul Judeţean din Alexandria se prezentase la una dintre ambulanţele SMURD aflate în Piaţa Victoriei, acuzând sângerare la nas, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.

DSU face precizări, pe Facebook, în cazul lui Ilie Gâzea, bărbatul de 62 de ani care a participat la protestele din 10 august şi care a murit în cursul nopţii de 19 spre 20 august la Spitalul Judeţean din Alexandria.

„În urma informaţiilor conţinute în documentele de la intervenţia echipajelor medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat din Piaţa Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanţele SMURD aflate la faţa locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului). Pacientul a declarat echipajelor de urgenţă că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conştient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), şi oxigenare în limite normale (97%). În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură”, spune DSU.

Continuarea articolului »

Publicat: 20 Aug. 2018, 14:15 Life
Pe aceeași temă