Un bărbat a creat un plan diabolic timp de 46 de ani, când a fost în pușcărie, pentru a-l omorî pe cel care l-a aruncat după gratii

Publicat: 24 Apr. 2020, 15:17 News

Povestea de viață care a cutremurat opinia publică încă din 1972! Este vorba despre un bărbat, Richard Philips, care începuse să cânte la o vârstă fragedă, dar care la vârsta de 26 de ani ”nu a mai văzut lumina zilei”.

Richard Phillips este un bărbat înalt, cu umeri lați și obișnuit să cânte singur. A început să cânte când era băiat și a continuat să cânte în închisoare, iar acum cântă în mașină și la masa de cină. Viața lui se învârtea în jurul unui murmur venit din glasul lui stins.

La două zile după ce a fost condamnat la viață în închisoare în 1972, Phillips a scris o poezie. Poate a fost primul poem pe care l-a scris vreodată. Avea 26 de ani și părăsise liceul în clasa a zecea și acum, cu destul timp pentru a se mira, a luat un creion și și-a așezat minunea pe pagină. S-a întrebat despre culoarea picăturilor de ploaie, culoarea cerului, culoarea inimii sale, culoarea cuvintelor sale când a cântat cu voce tare și culoarea nevoii sale de a-l ține cineva. Îi era dor să-și țină copiii, să-și lipsească pantofii și să-și șteargă lacrimile și știa că singurul mod în care se va întoarce vreodată a fost să-și dovedească cumva inocența.

Bărbatul a intrat în închisoare nevinovat

La două zile după ce a fost condamnat pe viață în închisoare în 1972, Phillips a scris o poezie. A fost primul poem pe care l-a scris vreodată. Avea 26 de ani și părăsise liceul în clasa a zecea. S-a întrebat despre culoarea picăturilor de ploaie, culoarea cerului, culoarea inimii sale, culoarea cuvintelor sale când a cântat cu voce tare și culoarea nevoii sale de a ține cineva la el. Dar, într-o zi, l-a văzut pe bărbatul care l-a aruncat, ca pe un câine, în închisoare: Fred Mitchell. Un ”prieten” pe care, cu siguranță, nu-l va uita niciodată.

În 1971, când a împlinit 25 de ani, ”corăbiile i s-au înecat” lui Philips. El și cu colegii de la muncă au făcut niște trucuri și farse la muncă, iar unul dintre ei a aruncat un muc de țigară aprins în rucsacul unui băiat, dând vina pe Philips. Atunci, el și-a pierdut locul de muncă. Dar apoi, a făcut închisoare. Patruzeci și șase de ani mai târziu, observatorii legali ar spune că Richard Phillips a executat cea mai lungă pedeapsă greșită cunoscută din istoria americană.

Dar cum a ajuns bărbatul în închisoare? – e întrebare de pe buzele tuturor. În data de 6 septembrie 1971, doi bărbați au intrat într-un magazin din Detroit. Bărbatul de culoare stătea cu ochii pe un ceas scump. Celălalt om a scos un pistol către vânzător și i-a cerut să scoată toți banii. Au plecat cu mai puțin de 10 dolari furați.

Un cetățean alertat poliția după ce a observat mașina în care s-a urcat. Înregistrarea a revenit lui Richard Palombo, cunoscut și sub numele de Dago, care a stat în noaptea precedentă cu Mitchell și Phillips la Twenty Grand Motel din Detroit.

La procesul din noiembrie, Philips a căzut vinovat în acest caz. Pe de altă parte, a fost cercetat și pentru o crimă pe care practic nu o făcuse. A primit dosar pentru crimă de gradul I. După atâția ani petrecuți în pușcărie, Philips s-a gândit să îl ucidă pe cel care l-a ”târât” în spatele gratiilor. Dar s-a gândit că ar fi o crimă, dacă l-ar fi ucis pe ”prietenul” său, Fred Mitchell. Deși, în sinea lui, ar fi fost ”ideea ideală”. Încă de când se afla în închisoare, s-a gândit la un plan diabolic. Dar, după ce a ieșit, după 46 de ani de stat în ”umbră”, a renunțat la planul diabolic, este o parte din povestea prezentată de CNN.

 

Publicat: 24 Apr. 2020, 15:17 News
Pe aceeași temă