Un Aston Martin DB5 din filmele cu James Bond s-a vandut pe o suma record! E cel mai scump model vandut vreodata

Publicat: 28 aug. 2019, 15:34 Autor: madalina m. Life

O masina Aston Martin, din filmele cu James Bond a fost vanduta pentru pentru o sumă uriasa la licitatie.

Modelul de Aston Martin DB5 este unul celebru, mai ales dupa ce a fost folosit ca „arma” de promovare a peliculei James Bond. Masina de colectie s-a vandut contra unei sume foarte mari, in urma cu cateva zile, potrivit descopera.ro.

Masina a fost vanduta contra sumei de 6,4 milioane de dolari. Automobilul Aston Martin DB5 care se identifica cu personajul lui James Bond a fost vandut la licitatie pe o suma record. Masina i-a apartinut lordului Bamford si a fost folosita in campania de promovare a peliculei din seria consacrata cu celebrul agent 007.

Aston Martin DB5 din filmele cu James Bond

Aston Martin DB5 din filmele cu James Bond

Pretul atins la licitatia care a avut loc in California, Statele Unite ale Americii, a transformat masina in cel mai scump exemplar din seria sa. Initiale „DB” au fost folosite in onoarea fostului proprietar al companiei Aston Martin, David Brown, intre 1947 si 1972.

Ea este noua „Bond Girl”. La 30 de ani vrea sa cucereasca cinematografia la nivel inalt

Un reprezentant al casei de licitatii RM Sotheby’s a confirmat recordul: „Suntem mai mult decat incantati si mandri ca am stabilit un nou record pentru cea mai scumpa masina DB5 vanduta intr-o licitatie”.

Masina vanduta este un model cu mai multe modificari gandite in tonul personajului din film. Asadar, autoturismul dispune de o mitraliera Browning calibrul 30, iar luneta este utilata cu un ecran rabatabil din sticla antiglont.

Sean Connery a condus o masina DB5 in doua dintre filmele dedicate agentului 007. Masina nu a fost folosita la filmari, dar este o replica identica realizata la comanda realizatorilor filmului pentru a fi folosita in evenimentele de promovare ale peliculei „Thunderball / Operatiunea Thunderball”, din anul 1965.

Urmatorul film din seria „James Bond”, care este regizat de americanul Cary Joji Fukunaga, va fi lansat pe 8 aprilie 2020. James Bond sufera de alcoolism cronic. Cum s-a ajuns la asta

Precedentele doua pelicule au fost regizate de Sam Mendes si au avut cele mai mari incasari din toata franciza: „Skyfall” a generat 1,1 miliarde de dolari la nivel global, iar „Spectre” – 880,7 milioane de dolari.

Publicat: 28 aug. 2019, 15:34 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă