Yaphet Kotto, actor cunoscut pentru rolurile din „James Bond” şi „Alien”, a încetat din viață

Publicat: 16 mart. 2021, 10:14 Autor: Elena Arhiva
Yaphet Kotto, actor cunoscut pentru rolurile din James Bond şi Alien, a încetat din viață

Actorul american Yaphet Kotto, cunoscut pentru apariţiile din filme precum „James Bond” şi „Alien”, a murit luni, la 81 de ani, în Filipine.

Yaphet Kotto s-a născut în 1939, în New York, fiind fiul lui Gladys Marie, asistentă medicală ce a devenit şi ofiţer al armatei americane, şi al lui Avraham Kotto, afacerist născut în Camerun, dar care a ajuns în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor 1920.

Yaphet Kotto a început să studieze actoria încă de la 16 ani, iar la 19 ani şi-a făcut debutul jucând în „Othello”. A debutat ca actor de film la vârsta de 23 de ani, cu un rol mic în pelicula „4 for Texas”, film în care au strălucit Frank Sinatra, Dean Martin, Anita Ekberg şi Ursula Andress.

A devenit celebru graţie rolurilor Dr. Kananga/ Mr. Big din „James Bond Live and Let Die”, peliculă în care i-a dat replică lui Roger Moore, şi Parker din primul film „Alien”, peliculă în care a jucat alături de Tom Skeritt şi Sigourney Weaver. Yaphet Kotto a mai jucat alături de Steve McQueen, în „The Thomas Crown Affair”, alături de Robert De Niro, în „Midnight Run”, sau alături de Arnold Schwarzenneger, în „The Running Man”.

Sursa foto: Facebook

Publicat: 16 mart. 2021, 10:14 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×