Ultimele cuvinte spuse de Rona Hartner. Sora artistei a făcut dezvăluiri în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene: „Era liniștită de la medicamente, dar cum s-a crăpat de ziuă…”

Publicat: 11 mart. 2024, 14:53 Autor: Hermina Hagianu Vedete

Rona Hartner s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. A fost înmormântată la Cimitirul Bellu Catolic, la data de 1 Decembrie 2023. Rinda, sora ei, i-a fost alături în ultimele luni din viaţă şi chiar în ziua în care şi-a dat ultima suflare.

Problemele în viaţa Ronei Hartner au apărut în urmă cu mai mulţi ani. Deşi a făcut numeroase tratamente, anul trecut în primăvară, starea sa de sănătate se degrada pe zi ce trecea.

Sora Ronei Hartner, despre ultimele clipe din viaţa regretatei artiste

Cu timpul, regretata artistă s-a împăcat cu gândul că nu va mai fi alături de familie. Chiar dacă boala i-a îngreunat viaţa, Rona Hartner nu a încetat niciodată să se bucure de lucrurile frumoase din jurul ei şi de timpul petrecut cu familia.

„Era liniștită de la medicamente, dar cum s-a crăpat de ziuă, au început păsările să cânte pe-afară, și am văzut cum, deodată, s-a luminat și zâmbea. I-am zis: ‘Visezi? Ce visezi?’. Și, după aceea, m-am uitat mai bine la ea și i-am zis că vede pe cineva.

I-am zis ‘Drum bun, Ronel, o să ne mai vedem când mi-o veni și mie timpul’. Și știu că a plecat cu zâmbetul pe buze. Chiar dacă a plecat prematur, că nu voia încă să plece, voia să se ocupe de fata ei, s-o vadă, să ajungă la majorat, să joace la nunta ei. Dar așa a fost să fie. Și Rona era împăcată cu asta.

Mi-a zis din vară, când am fost la ea, cât tocmai primise diagnosticul. Mi-a zis ‘Rinda, mă îmbraci în alb, mă îmbraci mireasă, pentru că eu o să mă mărit cu Dumnezeu’. Și i-am spus bine, să îmi spună ce haine. Ne uitam prin haine. Îmi arăta ea. Și m-am bucurat că am putut să fiu, astă-vară, cu ea cum era pe timpuri.

Am dormit în același pat, am făcut concursuri, dar o vedeam că nu e bine, că se duce. Și ea, totuși, păstra dreaptă. A ajuns și fratele meu în Franța, eram toți trei. Chiar dacă nu avea putere, avea dureri înfiorătoare. Tot aștepta rezultatul să vadă ce celule sunt. Zicea duminica să mergem la biserică. (…) Avea suflet și minte de artist. Făcea pauza la 3 pași, de durere. Dar mergea la biserică și se ruga.

Mă durea sufletul să văd cum suferă. Îmi zicea că și-a luat putere în biserică. A fost nemaipomenit că a crezut atâta în Dumnezeu și avea încredere completă în El. Și mi-a scris în martie anul trecut, chiar înainte de ziua ei, mi-a scris un text lung cu ce înseamnă ‘Facă-se voia Ta, Doamne’. Ea avea o legătură puternică cu Dumnezeu”, a spus Rinda Hartner, în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 11 mart. 2024, 14:53 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×