Medicul care a operat-o de cancer pe Rona Hartner rupe tăcerea: ”Am făcut tot ce am putut. Ea și-a dorit ca…”

Publicat: 24 dec. 2023, 15:22 Autor: Alina Nistor Vedete

Mircea Beuran, medicul care a operat-o pe Rona Hartner, a făcut confesiuni dureroase despre artistă. El a fost primul care a intervenit chirurgical în cazul ei, atunci când aceasta a descoperit că suferă de cancer.

În vara anului 2023, Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la plămâni cu metastaze. Au urmat ședințele de chimioterapie în Franța, iar efectele păreau să fie miraculoase. Rona Hartner anunța pe 16 octombrie că revine pe scenă. Se simțea fantastic și și-a pus toată încrederea în divinitate. Din păcate, însă, în ultimele luni, actrița fusese diagnosticată cu metastaze la creier. În ultima perioadă, una dintre aceste metastaze crescuse foarte mult, ceea ce i-a agravat starea de sănătate.

Mircea Beuran este medicul care a operat-o pe Rona Hartner atunci când a avut cancer la colon. Totul a fost în regulă până în 2023, când artista a fost diagnosticată din nou cu boala nemiloasă. Legătura dintre Rona Hartner și Mircea Beuran se baza și pe o prietenie solidă, având în vedere că în copilărie au fost vecini. Medicul a dezvăluit că actrița i-a comunicat dorința de a se trata în Franța pentru a face față celei de-a doua forme de cancer.

„Noi am fost vecini în copilăria ei. Ne-am întâlnit de câteva ori și apoi a fost bucuria de a ne revedea la spital. Mi-a părut rău că avea un stadiu avansat, dar am făcut tot ce am putut. Ea și-a dorit ca partea de tratament oncologic să-l facă în Franța.

Avea încredere în chirurgul din România, dar voia tratamentul să-l facă în Franța. Așa a fost, mi-a transmis tot timpul perioada în care se controla că evoluția ei este foarte bună. La un moment dat corespondența noastră s-a întrerupt. Am aflat indirect că are o problemă pulmonară, neștiind dacă este vorba despre o metastază sau cancer nou. Și apoi am aflat cu tristețe că a murit”, a spus prof. dr. Mircea Beuran în emisiunea lui Cristi Brancu.

De asemenea, Mircea Beuran a explicat că niciun alt tratament din România nu ar fi fost unul cu șanse de vindecare pentru Rona Hartner, deoarece tumorile pulmonare, avansate, nu se mai pot trata în niciun fel.

Rona Hartner, uitată de colegii de breaslă

Pe 1 decembrie 2023, de Ziua Națională a României, familia și apropiații au condus-o pe ultimul drum pe Rona Hartner. Deși multe vedete din showbiz-ul românesc au transmis mesaje de condoleanțe și s-au declarat, pe rețelele de socializare, sfâșiate de moartea prematură a Ronei Hartner, acestea nu au venit să o conducă pe ultimul drum pe regretata artistă.

Dintre persoanele publice, doar Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru au venit la înmormântare.

”Îmi pare foarte rău. Nu îmi vine să cred. Am să rămân cu energia ei debordantă pe care o avea. cu zâmbetul ei, cu frumusețea ei interioară. Mai ales, am învățat de la ea un lucru foarte important, oricât ai fi de bolnav și de jos, trebuie să înfrunți totul cu zâmbetul pe buze. Și mama mea a murit tot de cancer, dar ea nu era atât de deschisă. Rona știa ce se întâmplă, ea a căzut din senin. M-am rugat foarte mult pentru ea, mai ales că fetița ei are 15 ani, așa aveam și eu când a murit mama mea de cancer”, a declarat Ioana Tufaru pentru VIVA!

Aurel Pădureanu i-a adus un ultim omagiu Ronei Hartner.A dezvăluit și ce discuții avea cu artista pe vremea când era în viață și Cornelia, regretata lui soție: De fiecare dată când ne întâlneam îmi spunea `Nea Pădureanu, vreau să îmi cânți melodiile alea de le cânți dumneata de suflet!` și îi cântam și ne luam în brațe. Ea și Cornelia au fost prietene, foarte bune prietene, ce să vă spun, regret enorm de mult, pentru că a fost o ființă fenomenală. Ar trebui să respectăm artiștii când sunt în viață”, a spus Aurel Pădureanu pentru Wowbiz.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 24 dec. 2023, 15:22 Autor: Alina Nistor Vedete
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×