Ultima ora! De ce si-a recunoscut Gheorghe Dinca crimele. Cineva a stat in spatele deciziei sale

Publicat: 21 Oct. 2019, 15:33 Life

Au aparut semne de intrebare dupa finalul declaratiilor facute de criminalul din Caracal.

De ce si-a recunoscut Gheorghe Dinca crimele. Suspectul din Caracal a declarat in cele din urma ca le-a ucis pe Luiza Melencu si Alexandra Macesanu.

Insa timp de doua zile, dupa ce a fost ridicat de politisti, acesta a spus ca nici macar nu le cunostea pe cele doua tinere: „Nu am nicio legătură. Nu le-am văzut niciodată. În butoi ard materiale şi cârpe”.

De ce si-a recunoscut Gheorghe Dinca crimele

Potrivit unor surse, se pare ca politistii l-ar fi batut din prima zi in care a fost retinut, acesta fiind si motivul pentru care a si contestat prima masura de arestare preventiva, cerand sa fie dus la spital.

Insa la data de 28 iulie, Gheorghe Dinca a marturisit cele doua crime. Tot in aceeasi zi, in jurul orei 14.00, Dincă a fost dus in curtea casei sale si a asistat la perchezittii.

A fost tinut mult timp pe o banca unde soarele batea cu putere, de aceea a cerut sa fie dus intr-un foisor, la umbra, anchetatorii acceptand cererea sa.

Iar dupa cateva minute, a spus ca vrea sa vorbeasca doar cu ofiterul delegat al IGPR, subcomisarul Daniel Barbu si nu a acceptat sa-i fie alaturi nici macar avocatul din oficiu.

Prima data a marturisit crimele in fata politistului Daniel Barbu si i-a spus ca accepta sa i se ia si declaratie. Dinca a fost imediat dus la Craiova, la sediul DIICOT, unde s-a consemnat prima sa declaratie. Dinca a marturisit ca le-a dus pe fete la el acasa si le-a ucis „fara intenţie”.

„Audierile au durat vreo patru ore. La final, a fost întrebat cui vrea să mulţumească. I-au spus că dă bine la dosar, că atunci când judecătorii îl vor audia, vor aprecia că a mulţumit. Mai întâi l-au bătut, apoi l-a pus să spună asta. După aceea, l-au întrebat dacă regretă şi dacă vrea să transmită familiilor celor două fete”, au spus surse din cadrul anchetei.

„Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori. Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte” a declarat Gheorghe Dinca, potrivit Antena3.

Publicat: 21 Oct. 2019, 15:33 Life
Pe aceeași temă