Botezul cailor de Boboteaza s-a transformat intr-un razboi al orgoliilor pentru proprietarii care isi nenorocesc in bataie bietele animale VIDEO

Publicat: 07 Jan. 2019, 11:08 Life
Botezul cailor de Boboteaza s-a transformat intr-un razboi al orgoliilor pentru proprietarii care isi nenorocesc in bataie bietele animale VIDEO

Proprietarii cailor au urlat la ei si i-au biciuit in ultimul hal fortandu-i sa traga o greutate de aproape 2 tone.

Traditie barbara! Cai batuti in ultimul hal de Boboteaza intr-o competitie crunta! O tradiţie anuală de Bobotează s-a transformat într-un circ. „Botezul Cailor”, eveniment care are loc în comuna dâmboviţeană Vişina, s-a transformat, duminică, într-o bătaie generală a cailor.

Ceea ce era organizat ca o frumoasă întrecere cabalină, a degenerat în bătăi demne de Evul Mediu. Proba de tracțiune a implicat tractarea unor bușteni pe o sanie de fier, în jurul țarcului în care se aflau organizatorii.

Numai că deși se specifica clar că este interzisă folosirea biciului, câțiva participanți nu au înțeles acest lucru, iar animalele sunt bătute cu sălbăticie. De pe margine se aude cum publicul strigă: “lasă-l bă, că-l omori”, ”ai bă milă, că e și el suflet”, sau pur si simplu huiduieli la adresa barbarismului ce se desfășura în fața audienței oripilate.

În spume, pe un ger ca de bobotează, bătut să tragă o sarcină care depășește puterile lui, calul tremură tot și se opintește într-un pământ înghețat, fără ca măcar să fie potcovit adecvat. În loc să lase calul să respire, stăpânul îl bate cu bestialitate pentru a câștiga încă 3-4 metri. Caii astia la asta sunt folositi in fiecare zi si asa sunt tratati mereu cand trag busteni uriasi din padure si ii aduc la drumurile de acces.

Continuarea articolului »

Publicat: 07 Jan. 2019, 11:08 Life
Pe aceeași temă