Ti-l amintesti pe Nelu din serialul „La Bloc”? Asa arata in prezent actorul, dupa ce s-a retras la manastire

Publicat: 29 iun. 2019, 10:36 Autor: madalina m. Vedete

Acesta a trecut printr-o transformare radicala, de cand a renuntat sa mai joace in seriale sau filme.

Nelu din „La Bloc” s-a retras de ceva timp la manastire. Actorul si-a dorit sa nu mai aiba de-a face cu showbiz-ul romanesc. In prezent, este total schimbat, fata de cum si-l amintea fiecare dintre noi, de la TV.

Mihai Coada, cel care il interpreta pe Nelu Curca, in urma cu cativa ani, nu mai seamana deloc cu persoana de pe micul ecran. El a implinit recent varsta de 67 de ani si pare sa isi fi gasit linistea, la manastrire. Actorul accepta sa joace doar in piese religioase, cand ii sunt solicitate talentele actoricesti. Emil Mitrache e ghid turistic

Lacasul de cult pe care Nelu Curca din serialul „La Bloc” l-a ales este situat la aproximativ o ora si jumatate, langa Ploiesti. Acesta locuieste in 2019 la Manastirea Turnu. In trecut au mai existat zvonuri ca el s-ar fi calugarit.

Ce face Nelu din „La Bloc”, la manastire?

„Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană. Acum vreo 10 ani, domnul Dan Puric ne-a chemat să cântăm cu corul de la mănastire în spectacolele de la sala Rapsodia, din Bucureşti. Ca să nu apărem pe scenă oricum, ne-au confecţionat rase de la mănăstire. Şi atunci am primit canon, ca atunci când suntem la strană să fim îmbrăcaţi în rasă.

Ti-l amintesti pe Nelu din serialul La Bloc
sursa foto: click.ro

Aici particip doar la o parte din activităţile mănăstirii, vin la slujbe, duminica şi în sărbătorile religioase. Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat (n.r.: nu a depus jurământul). Dacă aş fi primit măcar statutul de frate sau rasofor, atunci într-adevăr era altceva. Dar eu am familia în Ploieşti, sunt căsătorit, am un băiat şi o fată şi două nepoţele. Una de 6 ani şi una de 4, Bianca Maria şi Sofia Maria, care se uită şi ele la serial în reluare, cum o fac şi alţi copii, şi nu le vine să creadă cât de mare este diferenţa între ce văd la tv şi ce au în faţă.

Fetei mele i s-a năzărit la un moment dat să facă teatru şi am sfătuit-o să nu se apuce. A făcut finanţe-bănci, n-a vrut să aibă şef şi şi-a făcut un restaurant. Iar băiatul e IT-ist, e o pasiune mare. Amândoi sunt bine”, a povestit Mihai Coada, pentru click.ro.

Actorul joaca intr-o piesa religioasa!

De asemenea, fostul star din serialul „La Bloc” a povestit cat este de mandru despre piesa religioasa in care joaca. „Am fost cooptat intr-un spectacol religios, se numeste >”, a mai spus actorul.

„Eu joc rolul sfantului Antim Ivireanu. M-a invrednicit Dumnezeu si cu binecuvantarea parintelui staret, duhovnicul meu, sa fac acest rol. Am fost invitati la Constanta de preasfintitul Teodosie, episcopul Tomisului, si spectacolul a fost transmis in direct pe Facebook. Joc alaturi de actori mari si buni, precum Magda Catone sau Tomi Cristin”, a mai adaugat actorul. Mihai Coada a iesit in anul 2012 la pensie si in ultimii ani a luat calea bisericii.

 

Publicat: 29 iun. 2019, 10:36 Autor: madalina m. Vedete
Pe aceeași temă
×