A căzut cortina pentru maestrul Victor Rebengiuc la 90 de ani. Ultimele cuvinte de pe scenă: „Nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite. Adio”

Publicat: 06 oct. 2023, 10:49 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

A căzut cortina pentru maestrul Victor Rebengiuc. Ultimele cuvinte de pe scenă: „Nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite. Adio”

Maestrul  Victor Rebengiuc a interpretat ultimul rol din cariera sa. Este vorba despre rolul din piesa „TATĂL”, o poveste inspirată din realitate care tratează aspecte dureroase din viaţa de familie.

„Nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, spunea Victor Rebengiuc în urmă cu un an.

Vizibil emoţionat, actorul a spus „Adio” în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Actorul genial Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din activitatea artistică! Rolul din spectacolul „Tatăl” , cel de final de stagiune a Teatrului Bulandra, este ultimul al carierei sale extraordinare.

A debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul „MÂNDRIE” (MARIUS TEODORESCU), iar în 1964 a cucerit publicul în rolul din „PĂDUREA SPÂNZURAŢILOR” (regia LIVIU CIULEI). 70 de roluri în film, 200 de personaje de teatru, admirația, încântarea și respectul milioanelor de români.

Actorul Victor Rebengiuc a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Actorul Victor Rebengiuc a mărturist la Digi24 faptul că s-a infectat cu noul coronavirus, chiar și în condițiile în care bărbatul a purtat mască de protecție și a respectat regulile impuse de autorități. Actorul, care a avut apariții de excepție în filme și pe scena teatrului, a mărturisit că s-a izolat timp de două săptămâni, a urmat un tratament dat de doctor și s-a vindecat.

”Nu am avut manifestări ale bolii, am stat două săptămâni cuminte, în casă, închis, şi am urmat un tratament care mi-a fost prescris şi gata”, a povestit Victor Rebengiuc, duminică după amiază, arată hotnews.ro.

Actorul Victor Rebengiuc a mărturisit că nu a avut nicio dificultate în a purta masca de protecție, a respectat regulile și a încercat să se protejeze cât a putut de mult: ”Nu ştiu cum s-a putut întâmpla chestia asta”.

În luna mai a acestui an, actorul mărturisea: „Nu reprezintă o problemă această perioadă. Am altele pe cap. Mai citesc, mai fac câte o chestie nouă, nu stau spânzurat în casă. Mai merg la policlinică. Nu sunt impacientat de perioada asta de stare urgenţă. Nu mă supăr că stau în casă. Îmi place. Fiecare îşi petrece timpul cum poate şi cu ce îl interesează”.

Actorul Victor Rebengiuc a jucat în pelicule celebre și piese de teatru care au rămas impregnate în mințile oamenilor. De asemenea, actorul a câștigat și numeroase premii, ultimul fiind cel din 2018, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în spectacolul ”Regele moare”.

Publicat: 06 oct. 2023, 10:49 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×