Teoria legată de Covid-19 care bulversează opinia publică: ”A fost creat în laboratoarele din Wuhan”

Publicat: 22 Apr. 2020, 15:33 News

O altă teorie legată de Covid-19 a bulversat opinia publică. Profesorul francez Muc Montagnier, care este laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 2008, a vorbit despre o teorie asupra coronavirusului.

Potrivit spuselor profesorului francez, virusul SARS-Cov2 ar fi fost de fapt ”un accident” în laboratoarele din Wuhan, China. Profesorul, care a descoperit alături de un alt cercetător virusul HIV, a oferit o explicație potrivit căriea genomul Covidului are elemente de HIV și malarie.

”A fost creat în laboratoarele din Wuhan”, susține Luc Montagnier.

Alți specialiști spun că explicația ar fi una aberantă din partea profesorului.

”Nu are sens. Sunt mici elemente pe care le găsim în alți viruși din aceeași familie, alți coronaviruși în natură”, spune virologul Etienne Simon-Lorière, responsabil de structura genomică evolutivă a virusurilor ARN, la Institutul Pasteur din Paris, potrivit Divahair.

”Sunt elemnte ale genomului care seamănă de fapt foarte mult cu secvențe din materialul genetic al bacteriilor, al virușilor și al plantelor. Dacă luăm un cuvânt dintr-o carte și acest cuvânt corespunde unuia din altă carte, putem spune că e vorba de o copie? E aberant „, a mai spus el.

Publicat: 22 Apr. 2020, 15:33 News
Tags:
Pe aceeași temă