Teatrul din Romania este in doliu! Actrita Dorina Stanca a murit la 91 de ani

Publicat: 25 aug. 2019, 13:15 Autor: D. C. Ciao.ro
Teatrul din Romania este in doliu! Actrita Dorina Stanca a murit la 91 de ani

Lumea teatrului din România este în doliu. Dorina Stanca a murit la vârsta de 91 de ani, iar vestea a fost făcută publică de curând.

Dorina Stanca a murit la 91 de ani. Rudele și apropiații s-au întristat și au aprins câte o lumânare pentru sufletul ei, dar s-au și rugat pentru regretata actriță.

Anunțul morții actriței Dorina Stanca a fost făcut de jurnaliștii revistei “Apostrof”. Doti, așa cum îi spuneau apropiații, a fost soția scriitorului și regizorului Radu Stanca.

Dorina Stanca a murit la 91 de ani

Tragica lor poveste de iubire și creație s-a încheiat în noaptea de 19 spre 20 august. Vedeta urma să împlinească 92 de ani pe 26 noiembrie. Înmormântarea a avut loc vineri, 23 august, ora11:00, la capela din Cimitirul Central.

Dorina Stanca a murit la 91 de ani

Actrița Dorina Stanca a fost colaboratoarea revistei, Editurii “Biblioteca Apostrof” și a revistei “Apostrof”. Ea s-a numărat printre cele mai frumoase și profesioniste actrițe din generația ei. A fost o artistă “euphorionistă”, jucând conform normelor estetice cerchiste gândite de Radu Stanca, iar talentul ei excepțional i-a permis să joace cu egală strălucire în tragedii, drame și comedii precum: “Othello”, “Hangița”, “Maria Stuart”, “Suflete tari”, “O scrisoare pierdută”, “Casa inimilor sfărîmate”, “Omul cu mîrțoaga”, “Hora domnițelor”, “Ondine”, “Cei din urmă” și multe altele.

După moartea lui Radu Stanca (26 decembrie 1962), a păzit manuscrisele lui și le-a pregătit unul câte unul pentru editare, exact așa cum o învățase el.

Publicat: 25 aug. 2019, 13:15 Autor: D. C. Ciao.ro
Pe aceeași temă