Țara care intră în “lockdown total” de la 1 iunie! A înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus

Publicat: 29 May. 2021, 13:10 Arhiva
Țara care intră în “lockdown total” de la 1 iunie! A înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus

Este alertă maximă! Prim-ministrul malaezian Muhyiddin Yassin a anunţat vineri un ‘lockdown total’ la nivel naţional în luna iunie, pe fondul nivelului record atins de infectările cu coronavirus, transmite Reuters.

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza variantelor înalt transmisibile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor, scrie Agerpres.

Potrivit lui Muhyiddin, dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarele patru săptămâni, după care toate sectoarele economice vor putea funcţiona, relatează Agerspres.

Malaezia a raportat vineri 8.290 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un record pentru a patra zi consecutiv, şi un număr total de 549.514.

Vineri au fost raportate şi 61 de decese, al căror bilanţ total a ajuns la 2.552. Malaezia a început programul de vaccinare împotriva COVID-19, însă criticii acuză ritmul lent. Până joi, circa 2,7 milioane de persoane primiseră cel puţin o doză de vaccin.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 29 May. 2021, 13:10 Arhiva
Pe aceeași temă