Tânără salvată de la înec, la Vama Veche: „M-am luptat cu moartea! SMURD-ul a fost doar spectator”

Publicat: 24 Aug. 2019, 13:48 Ciao.ro
Tânără salvată de la înec, la Vama Veche: „M-am luptat cu moartea! SMURD-ul a fost doar spectator”

Bărbatul care a salvat-o povestește pe Facebook momentul în care s-a aruncat în apă să o ajute.

Tânără salvată de la înec, la Vama Veche. În timp ce un bărbat a ajutat-o, un un echipaj SMURD aflat pe mal a refuzat să intervină pe motiv că nu au în fișa postului salvarea unui om din apă.

Un bărbat din Bacău, instructor de înot, a salvat, vineri, o tânără aflată în pericol să se înece, la Vama Veche.

Tânără salvată de la înec, la Vama Veche

Tânără salvată de la înec, la Vama Veche

Acesta a povestit, revoltat, pe Facebook despre eforturile pe care le-a făcut pentru a o aduce pe tânăra aflată în pericol, la mal, în timp ce membrii unui echipaj SMURD de pe plajă au asistat ca „spectatori” și au spus că nu pot interveni pentru că nu au în fișa postului salvarea unui om, din apă.

„Astăzi m-am luptat cu moartea! Astăzi am câștigat eu. SMURD-ul a fost doar spectator. Doar a privit și a așteptat finalul . Am salvat viața unei fete care plutea în derivă în valurile mari ale mării. În Vama Veche. (…)

Trei băieți de la SMURD, tineri, musculoși, cu o mașinuță pentru nisip, fluierau disperați o fată care se tot depărta, purtată de valuri. Speriat i-am întrebat de ce nu sar după ea!? De ce nu se duc să o salveze?

Alături de mine au mai venit câțiva bărbați și îi rugau, practic, pe cei de la SMURD să sară în valuri după fată. Reacția lor, a celor de la SMURD, a fost halucinantă, dezgustătoare și inumană:

Nu suntem salvamari!>. N-am putut să mă abțin și am țipat la ei: , a scris Adrian Gavriliu, are este directorul CSȘ Bacău și intructor de înot.

„Deși sunt antrenor de înot și obișnuit cu mediul acvatic… marea e altceva. Cu ultimele puteri am prins-o iar, strâns. Încercam să o țin pe ea la suprafață și eu să înot pe sub val. Într-un final am putut să ating solul cu picioarele. Eram salvați… amândoi.

Am tras-o prin apă până la nivelul pieptului și atunci mi-au venit în ajutor incă doi bărbați. Cei de la SMURD așteptau pe țărm. Au preluat-o pentru primul ajutor. Sleit de puteri, terminat fizic și sub efectul emoțiilor abia mi-am stăpânit lacrimile.

M-au atins felicitările oamenilor de pe plajă. Ale bărbaților care treceau pe lângă mine și-mi strângeau mâna. A unuia care a venit la mine și mi-a arătat că are pielea găinii. Reacția unei femei care mi-a mulțumit de parcă ii salvasem fata.

Dar, am rămas dezgustat de reacția celor de la SMURD, de lipsa salvamarilor. De inconștiența celor care se aventurează în valurile mari.

Am realizat că astăzi puteam să mor și eu, dar am un sentiment enorm de satisfacție, pe care-l împărtășesc… că astăzi m-am luptat cu moartea. Am salvat viața unei fete. Astăzi am câștigat eu!”, a scris Adrian Gavriliu, are este directorul CSȘ Bacău și intructor de înot.

Publicat: 24 Aug. 2019, 13:48 Ciao.ro
Pe aceeași temă