Suntem spionaţi de Facebook? Camera telefonului porneşte fără să ceară permisiunea în timp ce utilizatorii folosesc aplicaţia

Publicat: 13 nov. 2019, 15:33 Autor: Hermina Hagianu News 2

Facebook-ul este una dintre cele mai utilizate aplicații ale momentului. Recent, utilizatorii au fost şocaţi când şi-au dat seama că în timp ce folosesc aplicaţia, camera telefonului porneşte fără acordul lor.

Potrivit Daily Mail, cu această problemă se confruntă doar deţinătorii de iPhone, care operează pe iOS 13.2.2.

Descoperirea incredibilă a fost făcută de Joshua Maddux. Acesta a făcut-o publică imediat și a postat un clip video pe contul său de Twitter.

„S-a găsit o problemă @facebook #security și #privacy. Când aplicația este deschisă, utilizează aparatul foto”, a scris bărbatul.

Facebook, una dintre cele mai utilizate aplicații ale momentului

Mai mult decât atât, în urma efectuării mai multor testări, el a descoperit și că această problemă pare să plagieze dispozitivele iOS care operează pe versiunea 13.2.2.

Joshua Maddux a mai spus și faptul că, persoanele care folosesc sisteme de operare anterioare acestei versiuni nu vor fi afectate de această modalitate de spionare.

În urma acestei sesizări, Facebook’s VP of integrity Guy Rosen a susţinut printr-un mesaj pe Twitter că va fi deschisă o anchetă.

„Am descoperit recent că versiunea 244 a aplicației Facebook iOS se va lansa incorect în modul peisaj. La remedierea acestei probleme săptămâna trecută în v246 (lansată pe 8 noiembrie) am introdus din greșeală o eroare care a făcut ca aplicația să navigheze parțial pe ecranul camerei adiacente Feed News când utilizatorii au apăsat pe fotografii”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru DailyMail prin e-mail.

Pentru ca utilizatorii să nu mai fie afectaţi de această problemă, Maddux transmite oamenilor să oprească accesul la cameră din setările telefonului.

Problema a stârnit imediat de la lansare sute de reacţii din partea oamenilor. Aceştia sunt îngrijoraţi pentru confidenţialitatea lor şi au postat numeroase mesaje pe Twitter.

Publicat: 13 nov. 2019, 15:33 Autor: Hermina Hagianu News 2
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă