Studiu șocant! Un produs de protecție împotriva țânțarilor ucide coronavirusul!

Publicat: 28 Aug. 2020, 09:31 Arhiva
Studiu șocant! Un produs de protecție împotriva țânțarilor ucide coronavirusul!

Un sududiu recent revoluționează lupta îmoitiva noului coronavirus. O echipă de oameni de știință britanici au descoperit că un produs împotriva țânțarilor poate ucide virusul COVID-19.

Spray-ul numit Mosi-guard natural a dovedit, într-o seria de experimente, că poate ucide noul coronavirus atunci când este folosit ca spray sau ca lichid.

Acesta conține un ingredient numit Citriodiol, care ar putea fi utilizat pentru a crea o nouă protecție împotriva virusului. Citriodiolul era deja cunoscut că ucide alte tipuri de coronavirus. Oamenii de știință au concluzionat că la o concentrație mai mare (90%), Mosi-guard Natural a distrus virusul complet.

Specialiștii subliniază că e puțin probabil ca spray-ul să ofere o protecție suficientă împotriva COVID-19, dar poate fi utilizat ca măsură complementară alături de măști de protecție, mănuși și alte echipamente de protecție.

Citriodiol, substanța care omoară noul coronavirus

Ultimele cercetări arată că spray-urile care conțin Citriodiol, care au fost puse la dispoziția unităților Ministerului Apărării angajate în răspunsul Covid, pot ucide virusul.

„Apărarea a jucat o mare varietate de roluri în sprijinirea eforturilor de combatere a coronavirusului. Ne bucurăm că acesta este un alt exemplu de apărare a metodelor inovatoare de a proteja oamenii”, a spus ministrul Apărării, Jeremy Quin.

Echipa de oameni de știință care a făcut descoperirea a făcut parte din răspunsul Regatului Unit la coronavirus din februarie și a fost implicat în testarea pacienților, testarea PPE și a cercetat modul în care virusul supraviețuiește în diferite medii, relatează Gândul.

Publicat: 28 Aug. 2020, 09:31 Arhiva
Pe aceeași temă