Studiu: Pâinea neambalată poate fi contaminată cu noul coronavirus?

Publicat: 25 Sep. 2020, 11:09 Arhiva

Un studiu ar arăta faptul că pâinea neambalată ar putea fi contaminată cu noul coronavirus.

Chiar dacă cercetătorii s-au așteptat ca virusul să se elimine în timpul proceselor chimice din pâine, aceștia au descoperit faptul că la câteva ore după contaminare, încă exista. Totodată, studiul a mai arătat că virusul poate rămâne pe ambalaj, dar nu a putut fi descoperit în interiorul acestuia. În țara noastră, jumătate din cantitatea de pâine dată spre consum este neambalată, iar potrivit specialiștilor, autoritățile ar trebui să ia măsuri cât mai repede în privința securității alimentare.

„Pâinea neambalată ar trebui să se vânda ambalată sau în mod asistat de un vânzător care să aibă mănuși și toate celelalte echipamente de protecție (și care să îi pună omului pâine într-o pungă – n.red.). Noi, românii, avem și o meteahnă de a pune mâna pe pâine, asa cu mâna goală! Și după ne răzgândim. Luăm altă pâine. Luăm o chiflă. Luăm o baghetă. Și așa mai departe… După părerea mea, fie se va vinde ambalat totul, fie – dacă nu se poate vinde ambalat – să se vândă asistat de o persoană. Asta, la sectorul de bake off (unde există pâine proaspătă, care nu a fost ambalată deja de producător – n.red.) unde ar fi mai bine să fie înfoliat,în țiplă sau în orice altă formă, în așa în fel încât mâna mea, a consumatorului, să nu ajungă în contact direct cu alimentul, fără mănușă”, a spunea Paul Anghel, directorul executiv al ANPC, la începutul pandemiei, arată Antena 3.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 1639 de noi cazuri de îmbolnăvire

Bilanț coronavirus. 1639 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în România din 24703 teste prelucrate, iar alte 41 de decese au fost raportate. Până ieri, 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 94.877 de pacienți au fost declarați vindecați. Până ieri, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.136. Dintre acestea, 506 sunt internate la ATI.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 25 Sep. 2020, 11:09 Arhiva
Pe aceeași temă