A fost efectuat un nou studiu, de data aceasta pe femeile situate în categoria de vârstă 40 – 50 de ani. Specialiștii au aflat faptul că acestea ar fi mult mai expuse la a avea probleme pe termen lung, după ce s-au infectat cu noul coronavirus și au fost externate din spital.
Specialiștii au analizat starea de sănătate a mai multor femei din categoria de vârsta 40 – 50 de ani și au observat faptul că în rândul acestora există probleme de sănătate după ce s-au infectat cu noul coronavirus și au fost externate din spital. Femeile din categoria respectivă de vârstă au simptome precum oboseala, respirație greoaie, gândire încețoșată, arată Realitatea.net. Aceste probleme au fost observate la cinci luni de la externare, la femei care au și alte probleme de sănătate, precum diabetul, boli de plămâni sau de inimă.
„Studiul nostru constata că cei care au avut cele mai grave simptome prelungite tind să fie femei albe în vârstă de aproximativ 40 până la 60 de ani care au cel puțin două probleme de sănătate pe termen lung”, a declarat Chris Brightling, profesor de medicina respiratorie de la Universitatea Leicester.
Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.
Noua variantă a coronavirusului cu o dublă mutație a apărut în India, iar anunțul a fost făcut de Ministerul Educației. În ultima perioadă, India a înregistrat cele mai mari valori zilnice la bilanț în cazuri numărului de persoane infectate cu noul coronavirus și decese, arată Adevărul.ro.
Mutațiile s-au evidențiat mai ales în statul indian Maharashtra, unde au fost făcute analize ale genomului de la mai multe probe. Oficialul a spus că există ”variants of concern” (VOC). Tulpinile „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relaţie directă sau pentru a explica creşterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.
Sursă foto: Pixabay