Cercetătorii au efectuat un nou studiu asupra femeilor care sunt gravide și care au contactat noul coronavirus. Ce arată analizele făcute și care sunt șansele ca anticorpii să fie transferați la făt.
Cercetătorii au efectuat un studiu asupra persoanelor gravide. Ei au descoperit că anticorpii IgG pot fi transferați prin placentă către făt. Studiul a arătat acest lucru la 72 de femei gravide și care sunt infectate cu noul coronavirus. Studiul a fost efectuat la Spitalul de Copii din Philadelphia.
În condițiile în care femeile gravide se vaccinează împotriva noului coronavirus, se poate proteja și bebelușii nenăscuți. Acestora le este recomandată vaccinarea antigripală pentru a se proteja atât ele, cât și bebelușii. Studiul efectuat la Spitalul de Copii din Philadelphia a inclus peste 1400 de mame și bebeluși, iar cercetătorii au descoperit că anticorpii IgG au fost transferați prin placentă în cazul a 72 de gravide infectate cu Sars Cov-2 din 83, arată alephnews.ro. Niciunul dintre bebelușii mamelor nu are coronavirus, mai arată studiul.
„Ar putea anticorpii materni să ajute la întârzierea apariției infecției sau să protejeze copilul de la infecția severă cu COVID-19?”, s-a întrebat dr. Flor Munoz, un virolog de la Colegiul de Medicină Baylor.
Este de reținut faptul că nou-născuții sunt vulnerabili la infecții și se recomandă imunizarea copiior împotriva gripei la șase luni, chiar și în condițiile în care mamele au fost vaccinate în timpul sarcinii.
Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.
”Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a confirma dacă vreuna dintre aceste mutații contribuie la creșterea transmiterii”, au spus cercetătorii de la COVID-19 Genomics UK Consortium.
Sursă foto: Pixabay