Studiu. Specialiștii au efectuat un studiu în urma căruia au reușit să descopere faptul că Omega-3 și vitamina D ar putea reduce riscul de infectare cu noul coronavirus. Potrivit acestora, femeile ar fi în avantaj.
În urma unui studiu efectuat de specialiștii de la Imperial College London s-a aflat faptul că există vitamine și minerale care ar putea reduce riscul infecției cu noul coronavirus. Este vorba despre Omega-3 și vitamina D, multivitamine, probiotice. Efectul ar fi mai vizibil asupra persoanelor de sex feminin, arată Gândul.ro.
De aceea, de-a lungul ultimelor luni, specialiștii au pus accentul pe administrarea acestora, pentru a întări sistemul imunitar și, în condițiile în care s-ar întâmpla infectarea cu noul coronavirus, boala să fie mai ușoară.
Vitamina C este „prietena” sezonului rece prin definiție, iar vitamina D începe să fie nelipsită din recomandările specialiștilor internaționali. Un studiu recent a descoperit că în cazul adulților de peste 40 de ani, vitamina D poate reduce cu 50% riscul de a muri de COVID-19, relatează doctorulzilei.ro.
De asemenea, vitamina D face minuni și pentru vârstnici, ajutându-i să prevină formele grave de COVID-19. Pe lângă suplimentele alimentare care ne pot furniza aceste vitamine, surse naturale de vitamina C se găsesc în măceșe, cătină, pătrunjel, citrice, kiwi.
Rolul major al vitaminei D este de a menține nivelurile normale de calciu și fosfor din sânge. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, care formează și menține oasele puternice.
Care e cea mai bună sursă de vitamina D
De asemenea, poate avea un rol important și în menținerea funcției musculare și în întărirea sistemului imunitar, susțin experții de la Cleveland Clinic. Cea mai bună sursă de vitamina D e soarele. Apoi, peștele gras, gălbenușul de ou, ciupercile, produsele lactate.
Zincul este un mineral esențial necesar organismului pentru ca sistemul imunitar să funcționeze în parametri normali, pentru vindecare și recuperare. Cele mai bune surse de zinc sunt în stridii, carne, ovăz, ciuperci shiitake, spanac, sparanghel şi caju.
Sursă foto: pixabay