Studiu asupra Coronavirus. Cercetătorii ar fi descoperit o pistă pentru ”prevenire și tratament”

Publicat: 05 May. 2020, 08:39 News

Studiu asupra Coronavirus. Mai mulți cercetători străini caută ”leacul” sau cel puțin tratamentul care ar putea funcționa în organismul uman pentru a ține sub control sau pentru a distruge virusul care amenință viața și organele.

Cercetătorii ar fi descoperit, prin mai multe analize făcute, un anticorp monoclonal capabil să neutralizeze în laborator SARS-Cov-2. Anticorpul ar putea fi chiar o pistă pentru ”prevenire și tratament”, arată hotnews.ro. Au fost create 51 de filiații celulare care ar fi produs anticorpi, potrivit echipelor Universității Utrecht și Centrului Medical Erasmus din Rotterdam, aflate sunt conducerea lui Berend-Jan Bosch și Frank Grosveld. Filiațiile celulare vizează o proteină de la suprafața SARS-Cov-2 și Covid-19.

Anticorpul vizează și se atașează de receptorii ACE2.

”Încă este cale lungă până să știm dacă acest anticorp poate fi folositor în scopuri terapeutice, dar este un pas important”, a estimat un expert independent de la University of Sussex, Tony Carr.

”O observație interesantă este că acest anticorp nu intervine direct asupra cuplării virusului de receptorul ACE2, care deschide posibilitatea unei utilizări cu alți anticorpi”, a adăugat specialistul.

Publicat: 05 May. 2020, 08:39 News
Pe aceeași temă