Studenta a inceput sa aplice o metoda controversata, pentru a nu cheltui bani pe alimente.
Tanara a pus in practica trucul ei de foarte mult timp, inca din primul semestru de studentie, atunci cand trebuia sa isi limiteze cheltuielile, in fiecare saptamana. Ea si-a dat seama ca poate economisi foarte multi bani, daca nu e nevoita chiar sa isi achite anumite alimente, ca oricare dintre noi.
Totusi, foarte multi oameni vor considera trucul tinerei femei destul de dezgustator si cel mai probabil nu il vor pune niciodata in practica, insa sunt cei care au felicitat-o pentru felul in care face economii uriase.
Sophie Bridgman are acum 27 de ani si inca isi pune in practica trucul prin care se asigura ca nu trebuie sa plateasca pentru alimente, atunci cand are frigiderul gol. Aceasta nici macar nu ajunge sa stea la cozile de la casele de marcat, si nici sa paseasca in vreun supermarket.
Asta deoarece tanara originara din Bangor, in nordul Tarii Galilor, se aprovizioneaza, de fiecare data cand crede ca e necesar acest lucru, din tomberoanele magazinelor. Procedeaza astfel in special seara, atunci cand acele alimente care sunt pe punctul de a expira, conform datei de pe ambalaj, nu au mai fost cumparate de catre nimeni.
Pentru ca nu au voie sa mai tina pe rafturi produse expirate, angajatii le arunca la tomberon. Insa, ceea ce pentru multe persoane e considerat gunoi, pentru Sophie a devenit o reala comoara, potrivit zicalei populare. Ea a economisit mii de lire in acest fel.
Desi cei sceptici pe metoda tinerei s-ar indoi ca nu ar ajunge la spital, daca ar manca alimente care au fost aruncate la gunoi, de catre lanturile de magazine, Sophie Bridgman nu a patit niciodata nimic de acest fel. Asta si deoarece ea nu alege mai nimic in afara de mancare sigilata.
Totodata, studenta se lauda ca pana acum a facut rost de trei tomberoane pline cu cutii de inghetata, sute de caserole cu fructe si legume, diferite sortimente de iaurt sau produse fara gluten. „Exista un grup de oameni care procedeaza la fel ca mine. Ne asiguram ca nimic nu se risipeste, ca mancarea ajunge acolo unde trebuie.
Am gasit foarte multa carne la un moment dat, desi data de pe ambalaj sugera ca mai putea fi lasata pe rafturi inca o luna! Cand mergem sa cautam alimente, ne asiguram ca luam tot ce ajunge la gunoi, pentru ca impartim mancarea si cu altii care nu si-o permit”, a povestit Sophie.
(sursa: metro.co.uk)