Alimentele pe care NU trebuie să le consumi în avion. Riscurile la care te expui

Publicat: 13 ian. 2024, 10:30 Autor: Alina Nistor Life
Alimentele pe care NU trebuie să le consumi în avion. Riscurile la care te expui

Vacanțele binemeritate sunt o oază de relaxare pentru majoritatea dintre noi. Explorarea unor locuri noi ne face să rezervăm imediat un bilet de avion. Puțini, însă, sunt cei care știu că în timp ce suntem la altitudini foarte mari, nu ar trebui să consumăm anumite alimente. Ș asta pentru că pot fi nocive organismului nostru. 

Zborul cu avionul poate provoca tulburări gastro-intestinale din cauza variației de presiune care apare pe măsură ce altitudinea crește. Unul dintre alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm în timpul unei călătorii cu avionul este salata verde.

Acest aliment poate duce la balonare. Salata verde este bogată în nutrienți, dar adesea conține legume crude care necesită un timp mai mare de digerat și dă bătăi de cap intestinului. Combinarea ei cu alte legume crucifere, cum ar fi varza sau broccoli, alături de morcovi, castraveți și roșii, poate duce la balonare în doar câteva minute. De asemenea, alimentele sărate și grase nu sunt benefice atunci când călătoriți cu avionul. Cel mai bine este să consumăm proteine!

„E de la sine înțeles că este mai bine să evitați alimentele greu de digerat, cum ar fi legumele crude, alimentele grele și chiar băuturile fermentate sau lactatele, care nu sunt tolerate. Anumite legume, cum ar fi cele din familia cruciferelor, pot duce la gaze și balonare în timpul zborului. Cel mai bine ar fi să consumați mai multe proteine, pentru că proteinele previn oboseala”, explică medicul Stephen Staller.

Hidratarea este esențială în timpul zborului, mai ales pe distanțe lungi

Hidratarea este esențială în timpul unui zbor pe distanțe lungi. O persoană ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi. Consumul de apă alcalină ajută organismul să elimine substanțele dăunătoare. Din cauza anumitor alimente și a poluării, în corpul nostru se pot acumula diverse toxine care ne pot afecta sănătatea.

„Atunci când organismul nu are suficient lichid pentru a menține plămânii și organele bine hidratate, corpul va conserva sau va reține lichidul, ducând la balonare sau retenție de lichide. Băuturile carbogazoase pot provoca balonare, dacă persoana nu este obișnuită să consume astfel de băuturi. Ideal ar fi să nu încercați băuturi noi în timp ce vă aflați în avion, mai ales dacă vă îngrijorează balonarea”, adaugă medicul, sugerând evitarea oricăror băuturi carbogazoase pentru a evita un disconfort și mai mare.

SURSA FOTO: Social Media

 

Publicat: 13 ian. 2024, 10:30 Autor: Alina Nistor Life
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×