Apa minerala ingrasa? Ce contine defapt?

Publicat: 20 Jul. 2018, 18:19 Retete & Diete

Apa minerala ingrasa sau e un factor important intr-o dieta?

Cand vine vorba despre beneficiile pe care consumul de apa le aduce organismului uman, nu exista cuvinte suficientde multe incat sa le cuprinda tot. Apa se gaseste in comert sub mai multe feluri, cea minerala carbogazoasa fiind una dintre cele mai consumate.

Inevitabil, mituri precum „apa minerala distruge smaltul dintilor”, „apa minerala impiedica absorbtia calciului in oase” sau „apa minerala ingrasa” au aparut si continua sa ne puna pe ganduri. La cea din urma dilema vom raspunde in acest articol si vom vedea daca apa minerala ingrasa sau nu, precum si ce spun expertii din domeniu despre asta.

Apa minerala nu afecteaza smaltul dintilor si nu iti fura calciul din oase, dar nici nu aduce niciun gram greutatii tale.
„Nu este nicio diferenta in a bea apa minerala carbogazoasa si apa plata, este inofensiva”, spune un specialist.

Un studiu a descoperit defapt ca apa minerala te face sa-ti doresti sa bei mai multa apa. Destul de bine, nu?

Apa minerala ingrasa?

Tine minte ca atunci cand tii o dieta si vrei sa slabesti, trebuie sa reduci consumul de alimente cu un cntinut ridicat de grasimi saturate si zahar. Apa minerala nu are calorii, zahar sau grasimi, ceea ce inseamna ca NU ingrasa.

Bulele dau senzatia de satietatea, deci apa minerala nu ingrasa, doar te fac sa te balonezi, din cauza acidului. Nu este recomandat sa bei apa minerala inainte de activitati fizice, alege varianta de apa plata.

Daca faci alegerea nesanatoasa de a o consuma cu diferite arome, te poti ingrasa. fa-ti un obicei sa-di citesti fiecare eticheta, exista riscul sa gasesti zahar sau indulcitori artificiali.

Indiferent de orice, este foarte important sa te hidratezi. Doi litri de apa pe zi, minim!

Detoxifica organismul?

Apa minerala este eficienta intr-o cura de detoxifiere a organismului, intrucat grabeste procesul de eliminare a toxinelor acumulate la nivelul ficatului. Pentru a slabi trebuie sa ai un organism hidratat in mod corespunzator. Apa minerala este excelenta pentru hidratare.

Publicat: 20 Jul. 2018, 18:19 Retete & Diete
Pe aceeași temă