Steven Spielberg a implinit 72 de ani pe 18 decembrie

Publicat: 19 Dec. 2018, 21:08 News 3

Steven Spielberg, care tocmai a implinit 72 de ani cu o zi in urma, este un celebru regizor, producator si scenarist american, castigand o avere impresionanta.

Steven Spielberg este cu siguranta unul dintre cei mai buni regizori si producători de film din istorie, avand la activ zeci de distinctii importante care ii onoreaza munca.

Pe langa asta, a fost numit de revista Premiere cea mai influenta personalitate din industria filmului. Se poate mandri si cu trei premii Oscar, care incununeaza munca lui de-o viata.

Si-a inceput cariera de cand era tanar, la 22 de ani, cucerind Hollywood-ul dupa multa munca depusa. Abia dupa 7 ani a avut sansa sa primeasca un proiect urias, care i-a schimbat definitiv viata.

Steven Spielberg a implinit 72 de ani pe 18 decembrie

Steven Spielberg a implinit 72 de ani pe 18 decembrie

Este vorba despre filmul ‘Jaws’, fiind si primul lui film de un real succes pe plan mondial, inregistrand sume fabuloase in box office. Este si in ziua de azi unul dintre cele mai vizionate filme.

Dupa ‘Jaws’, Steven Spielberg a lucrat la proiectele ‘Close Encounters of the Third Kind’, ‘E.T’ dar si cunoscutele aventuri despre iubitul arheolog, Indiana Jones, cre au captivat pe deplin publicul.

Insa realul succes l-a inregistrat in anii ’90, schimband pentru totdeauna cinematografia, avand un succes incredibil, Iar asta datorita filmelor ‘Jurassic Park’ si ‘Schindler’s List’, pentur ultimul primimd chiar doua premii Oscar.

Insa ‘Jurassic Park’ a fost marcant pentru toti copii din acea perioada, si nu numai, fiind o revolutie in cinematografie care n-a mai putut fi egalata de nimeni pana-n ziua de azi.

Urmeaza si cel de-l treilea Oscar, de data aceasta cu o drama referitoare la cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ‘Saving Private Ryan’, lansat in 1998.

Au urmat si alte pelicule care eu spart box office-urile, precum ‘Catch Me If You Can’, ‘War Horse’, ‘Men In Black’ si ‘Bridge Of Spies’.

Cu siguranata Stevan Spielberg este cel mai bun regizor al ultimilor ani, incasarile peliculelor sale ajungand la peste 8 miliarde de dolari la nivel mondial.

Publicat: 19 Dec. 2018, 21:08 News 3
Pe aceeași temă