Stare de calamitate în Italia! Mai mulți oameni au murit din cauza vremii severe

Publicat: 01 Sep. 2020, 13:46 Arhiva

Autoritățile au declarat stare de calamitate în anumite părți din Italia, după ce vremea s-a înrăutățit foarte mult. Mai multe persoane și-au pierdut viața din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Potrivit stirileprotv.ro, cel puțin patru persoane au murit în timpul intemperiilor. Mai multe ploi torențiale, grindină și tornade au avut loc în regiunea Veneto, Toscana. De asemenea, mai multe localități din apropierea Romei au fost afectate, iar autoritățile transmit faptul că pericolul nu a trecut încă. În zona Veronei, meteorologii încă mențin codul portocaliu de furtună și sunt avertizați. Este posibil să mai existe o serie de inundații. Străzile au fost umplute cu gheață.

Nici România nu scapă de ploile torențiale și vijelii

Potrivit meteorologilor de la ANM, se așteaptă ca țara noastră să fie lovită de furtuni în următoarele ore, fiind cod galben de vreme rea în 19 județe din țară. Potrivit site-ului ANM, codul este valabil până la ora 23:00, astăzi, în Banat, Crișna, Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei. Local, vor fi ploi și la munte, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Italia, grav afectată de pandemia de coronavirus

Potrivit site-ului worldometers.info, în Italia s-au înregistrat până în acest moment 269.214 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate și 35.483 de decese din cauza virusului. În total, 207.653 de persoane s-au vindecat și au fost externate. În urmă cu o zi, Italia a înregistrat 996 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în doar 24 de ore, dar și alte 6 decese.

Pe de altă parte, în România, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1053 de cazuri noi de COVID-19 și 60 de noi decese. Până astăzi, 1 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 88.593 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 38.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.175 de  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Publicat: 01 Sep. 2020, 13:46 Arhiva
Pe aceeași temă