Specialistii il contrazic pe Dinca. Se exclude varianta incendierii totale a victimelor

Publicat: 04 Sep. 2019, 10:55 News 3
Specialistii il contrazic pe Dinca. Se exclude varianta incendierii totale a victimelor

Anchetatorii vor realiza un experiment despre modul in care a reusit sa faca cel putin un cadavru sa dispara.

Specialistii il contrazic pe Dinca. Cu toate ca detaliile acestuia au fost clare, specialistii sustin ca in continuare suspectul ascunde lucruri vitale despre felul s-a descotorosit de cadavre.

Conform acestora, arderea totala a corpurilor este o varianta complet respinsa de specialisti, care incearca sa gaseasca solutii logice in cazul Caracal.

Specialistii il contrazic pe Dinca

Asta pentru ca, in multe momente, comportamentul lui Gheorghe Dinca i-a facut pe acestia sa creada ca planul pus cel mai probabil in practica nu are deloc logica.

Ar putea sa se faca ceva inedit, si anume sa se ceara, pentru prima data, realizarea unui experiment pentru a dovedi ca declaratiile lui Gheorghe Dinca nu sunt 100% reale.

„Aceste experiment judiciar poate fi solicitat de procuror. El dispune și poliția – prin criminaliști, prin medicina legală și medicii legiști – cei care pot conlucra la acest experiment trec la realizarea lui”, a spus Dan Antonescu, criminolog, potrivit Digi24.

Criminalistii sunt de parere ca, daca planul ar fi fost cel declarat de Dinca, cadavrul nu ar fi putut sa arda in intregime.

„Am văzut zeci de cadavre carbonizate, cadavre găsite după ore de incendiu sau flacără care a acționat asupra lor și au putut fi gsite suficiente elemente care să ducă la identificare. Nu mi s-a întâmplat vreodată să găsesc un cadavru sub formă de cenușă, nu!” a mai spus acesta.

„Altă metodă este de a folosi un material, un combustibil, care nu este ca benzina sau motorina, care dezvoltă 300-400 de grade în mod normal, ci este un material special care arde cu temperaturi foarte mari.

Este un fel de benzină solidificată care arde cu temperaturi de 1.300 de grade. Este un material curent în armată, armata are așa ceva. Se topește și butoiul și, practic, nicio variantă nu stă în picioare” a spus si Horia Mihai Nicolescu, specialist in securitate la incendiu.

Publicat: 04 Sep. 2019, 10:55 News 3
Pe aceeași temă