Soţia preşedintelui Jair Bolsonaro și un ministru, testați pozitiv pentru coronavirus

Publicat: 31 Jul. 2020, 08:44 Arhiva
Soţia preşedintelui Jair Bolsonaro și un ministru, testați pozitiv pentru coronavirus

Coronavirusul loveşte peste tot! La numai câteva zile după ce președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că s-a vindecat de COVID-19, soţia acestuia, Michelle, dar și unul dintre miniștri au fost testați pozitiv, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Prima-doamnă Michelle Bolsonaro a fost pozitivă la COVID-19 joi. Ea este în stare bună şi va urma toate protocoalele stabilite”, a anunțat biroul Administrației prezidențiale. Michelle Bolsonaro, în vârstă de 38 de ani, este a treia soție a lui Jair Bolsonaro (65 de ani).

Cu puţin timp înainte de anunțul Președinției, ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei din Brazilia, Marcos Pontes, a declarat că a fost testat pozitiv, devenind al cincilea ministru din guvernul lui Bolsonaro diagnosticat cu boala COVID-19.

Răspândirea noului coronavirus nu dă semne de încetinire în Brazilia, cel mai mare focar din lume după Statele Unite. Brazilia a înregistrat miercuri noi recorduri pentru noi cazuri de COVID-19 (peste 58.200 în 24 de ore) şi decese (1.189) cauzate de această boală.

Președintele Braziliei a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la începutul lunii iulie

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus la începutul lunii iulie, după ce a început să dezvolte simptome, relata BBC.  Bolsonaro, care a încercat să minimalizeze în mod repetat amploarea pandemiei numind coronavirusul „doar o mică gripă”, a început să dezvolte simptome, printre care febră, iar după un test făcut luni, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Bolsonaro a participat la mai mult evenimente publice fără mască, chiar și atunci când regulile îl obligau să o facă. Cu o zi înainte să fie testat, ministrul de Externe brazilian a publicat o fotografie pe Twitter cu președintele stând la o masă, fără măști și fără să respecte vreo regulă de distanțare.

Publicat: 31 Jul. 2020, 08:44 Arhiva
Pe aceeași temă