Președintele Braziliei a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 08 Jul. 2020, 08:29 Arhiva
Președintele Braziliei a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, după ce a început să dezvolte simptome, relatează BBC.

Bolsonaro, care a încercat să minimalizeze în mod repetat amploarea pandemiei numind coronavirusul „doar o mică gripă”, a început să dezvolte simptome, printre care febră, iar după un test făcut luni, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Bolsonaro a participat la mai mult evenimente publice fără mască, chiar și atunci când regulile îl obligau să o facă. Duminică, cu o zi înainte să fie testat, ministrul de Externe brazilian a publicat o fotografie pe Twitter cu președintele stând la o masă, fără măști și fără să respecte vreo regulă de distanțare.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară de pe mapamond – numărul infectărilor a depășit 1,5 milioane, iar numărul deceselor a depășit 65.000.

Situația în România rămâne îngrijorătoare

397 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului publicat marți de Grupul de Comunicare Strategică. Numărul persoanelor care se află în prezent la terapie intensivă este de 231.

Până astăzi, 1.799 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 453 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Publicat: 08 Jul. 2020, 08:29 Arhiva
Pe aceeași temă