Șocant! Fostul premier Mihai Tudose: „Mă tem că România va deveni cimitirul Europei”

Publicat: 02 Apr. 2020, 15:15 News

Pandemia de coronavirus a creat foarte multă agitație la nivel mondial. Cuvintele fostului premier Mihai Tudose te vor pune pe gânduri. Omul politic susține că țara noastră ar putea înregistra și mai multe decese din cauza acestui virus venit din China.

Pe rețelele de socializare, fostul premier Mihai Tudose a notat faptul că țara noastră s-ar putea transforma într-un ”cimitir al Europei” din cauza faptului că ar veni valuri de persoane decedate din pricina COVID-19, arată Gândul.ro.

„Mă tem că România va deveni cimitirul Europei”, a scris fostul prim ministru. Acest lucru vine în urma faptului că România este acum un ”câmp de luptă”, după ce criza coronavirusului nu a fost gestionată corect de la bun început.

Mai mult decât atât, situația de la Suceava este foarte gravă și este pe cale să se extindă: „Clopotele din Suceava. Dangătul de jale din Suceava e pe cale să se propage în întreaga țară, dacă în al 13-lea ceas nu se iau măsuri ferme pentru gestionarea crizei. Ne pregătim de o tragedie națională, din cauza unui martie irosit iresponsabil într-o succesiune de greșeli – de la granițe până în spitale, de la neechiparea medicilor până la nepregătirea cetățenilor”.

Fostu premier a comparat gestionarea crizei din prezent cu momentul Colectiv: ”Tsunamiul a crescut sub ochii noștri, dar autoritățile române n-au făcut decât să-i netezească drumul. Știam din Italia și Spania cum mătură vieți, atunci când loveşte sisteme medicale prinse pe picior greșit. Știam din exemplul altor țări că proporțiile dezastrului pot fi limitate, dacă se iau măsuri, măcar pe ultima sută de metri.

Fostul premier Mihai Tudose: ”Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel național, mă tem că România va deveni cimitirul Europei”

Decontul incompetenței și defazării se face, acum, în vieți omenești. De aceea trebuie intervenit în forță pentru a salva ce se mai poate!
Constatăm, încă o dată după Colectiv, falimentul unui mod de a face politică, de a promova în funcții administrative o clientelă incompetentă și cu o singură trăsătură – obediența. Am plătit cu poziția de prim-ministru refuzul de a mă înclina în fața jupânului ce a dus la apogeu feudalismul politic românesc. Una din priorităţile scurtului meu mandat a fost eficientizarea sistemului medical, despre care am spus public la acea vreme, în şedinţă de Guvern, că este foarte greoi, foarte birocratizat şi nu lasă medicii de familie să-şi facă meseria, pentru că îi transformă în contabili”.

„Am dialogat cu sindicaliştii din Sănătate, le-am dat dreptate şi am căutat împreună soluţii. Din păcate, n-am fost lăsat să acţionez, pentru că deranjam – şi în acest domeniu – interese grele şi cumetrii meschine. Ce se mai poate face în actuala situaţie? Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel național, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comandă unică în achiziționarea și distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei și nu bâlbele din fiecare ședință de guvern….
Înainte de orice, însă, se impune preluarea de către Președintele României a gestiunii directe a crizei. Asta nu e situație pentru Orban și Cîțu. Și-au dat testul capacității căutând zilnic să-și justifice mediocritatea inventând vinovați în loc sa găsească și sa implementeze soluții…
Ajunge!
Deja bat clopotele….”, a scris fostul premier pe Facebook.

Publicat: 02 Apr. 2020, 15:15 News
Pe aceeași temă