Șocant! Ce au descoperit cercetătorii despre noul coronavirus

Publicat: 13 Mar. 2021, 10:58 Arhiva

Oamenii de știință au făcut o nouă descoperire în legătură cu noul coronavirus, fiind vorba despre mutația virusului în Brazilia. O nouă posibilă variantă ar fi fost detectată în mai multe regiuni, potrivit cercetătorilor.

În mai multe regiuni din Brazilia ar fi fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului, virusul venit din China, Wuhan. Descoperirea ar fi fost făcută vineri, de către oamenii de știință de la Laboratorul Naţional de Calcul Ştiinţific (LNCC), aflat în subordinea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei. Sistemul sanitar aflându-se aproape în prag de colaps, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut foarte mult. Persoanele infectate ar avea ”varianta P.1”, mutația care ar fi apărut în nordul statului Amazonas, Brazilia, variantă care ar fi fost din noiembrie 2020.

Reprezentanții laboratorului au transmis faptul că studiul din 39 de municipalități și 5 state din Brazilia “a condus la identificarea unei posibile noi variante a SARS-CoV-2 provenind din varianta B.1.1.33 aflată în circulaţie anterior în Brazilia”, arată stirileprotv.ro.

Au fost descoperite primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului în România

Potrivit Gândul.ro, pe teritoriul țării noastre au fost descoperite primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului. Specialiștii unui laborator medical foarte cunoscut în România au analizat 93 de probe, aleatoriu, iar în aceste probe, două dintre ele conțint tulpina din Africa de Sud. Este vorba despre un pacient din București, iar altul din Pitești, potrivit sursei citate.

De asemenea, dintre cele 93 de probe, 72 dintre probe au arătat că există tulpina din Marea Britanie, adică tulpina B.1.1.7. Din cele 93 de probe analizate, 77% dintre acestea conțin „tulpina britanică”.

Din 600 de probe analizate, specialiștii laboratorului medical au descoperit 151 de probe care conțin tulpina din Marea Britanie și 2 probe care conțin tulpina sud-africană. OMS transmite faptul că tulpina sud-africană este la fel de contagioasă precum tulpina britanică.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 13 Mar. 2021, 10:58 Arhiva
Pe aceeași temă