Sfaturile importante oferite de cel mai puternic SUPER computer din lume folosit pentru oprirea COVID-19. Cum ne ferim de infectare

Publicat: 09 iul. 2020, 13:46 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Sfaturile importante oferite de cel mai puternic SUPER computer din lume folosit pentru oprirea COVID-19. Cum ne ferim de infectare

Cercetătorii japonezi au apelat la cel mai rapid computer din lume pentru a testa eficacitatea măsurilor anti-COVID-19.

Institutul Riken de la Tokyo a realizat o serie de simulări complexe pe acest computer pentru a afla cum circulă SARS-CoV-2 în interior şi a creat o listă de sugestii pentru a limita transmiterea în baza acestor simulări, scrie Daily Mail.

Cum funcționează computer-ul

Fugaku este supercomputerul de 1 miliard de dolari, declarat cel mai rapid din lume în luna iunie, de trei ori mai rapid decât precedentul cel mai rapid computer. Aparatul a fost folosit pentru a afla cum circulă în aer particulele emanate de o persoană infectată în spaţiu închis.

Studiul a plecat de la presupunerea că la fiecare tuse sunt eliberate aproximativ 50.000 de particule de dimensiuni între un micrometru şi câteva sute de micrometri.

Echipa condusă de Makoto Tsuobokura a ajuns la concluzia că cea mai simplă metodă de prevenţie în cazul particulelor din spaţiu închis este deschiderea geamurilor.

La simularea unui tren, simpla deschidere a geamurilor a mărit ventilaţia şi a micşorat substanţial numărul microbilor din aer.

Simularea a recomandat şi micşorarea numărului de pasageri din fiecare compartiment pentru ca şansele de transmitere să fie tot mai mici.

Pentru spitale, computerul a sugerat că soluţia optimă ar fi instalarea unor perdele din tavan până în podea în jurul paturilor potenţialilor pacienţi.

La birouri şi săli de clasă, computerul a sugerat instalarea unor bariere peste bbirouri şi pe mesele de conferinţă pentru a bloca trecerea particulelor de aer de la o persoană la alta.

Coronavirusul ar putea să nu fie din China

Un studiu arată faptul că noul coronaviruus ar fi existat, totuși, în stare latentă în mai multe părți de pe glob. Virusul și-ar fi făcut apariția recent printre noi, după ce a avut condițiile de mediu favorabile. Multe surse susțin faptul că virusul nu ar veni din China.

De exemplu, profesorul Tom Jefferson, care face parte din Centrul de Medicină bazată pe dovezi (CEBM) din cadrul Universității Oxford, susține că virusul care a infectat peste 11 milioane de oameni la nivel mondial nu ar proveni, de fapt, din China, ci se regăsește în mai multe părți ale pământului, neavând până acum condițiile de dezvoltare necesare.

Totodată, urme ale virusului SARS-CoV-2 au fost descoperite în eşantioane de ape uzate colectate în Spania, Italia sau Brazilia cu mult înainte de descoperirea acestuia în China, în decembrie 2019, aratp Hotnews.ro.

„Există destul de multe dovezi privind cantități uriașe de virus în apele reziduale de peste tot, precum și dovezi tot mai multe că există transmitere fecală. E o concentrație mai mare atunci când apele uzate au 4°C, care e temperatura ideală pentru ca virusul să se stabilizeze și posibil să se activeze. Iar unitățile de procesare a cărnii sunt adesea menținute la 4°C. Aceste focare trebuie cercetate cum trebuie”, a afirmat Tom Jefferson.

Publicat: 09 iul. 2020, 13:46 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă