Semnalul de alarmă tras de un cunoscut medic. Situația se va agrava!

Publicat: 20 May. 2020, 09:24 News
Semnalul de alarmă tras de un cunoscut medic. Situația se va agrava!

Semnalul de alarmă tras de un cunoscut medic. Situația se va agrava! Chirurgul gălăţean Paul Ichim este de părere că lucrurile au fost scăpate de sub control după 14 mai, în privinţa prevenirii epidemiei de Covid-19, situaţia urmând să se agraveze.

Specialistul a explicat faptul că bolnavii cronic sunt practic condamnaţi la moarte prin umplerea spitalelor cu bolnavi de Covid-19 asimptomatici, dar şi printr-o „relaxare” haotică, ce nu poate decât să ducă la creşterea numărului de infectări cu coronavirus.

„Restul patologiilor, care nu şi-au luat vacanţă pentru că a venit virusul, au determinat o groază de morţi premature, aşa-numitele morţi colaterale. Problema preocupă deja toată lumea medicală, indiferent de ţară, care caută soluţii de siguranţă epidemiologica pentru a putea ajuta. Observ că o singura ştire este sigură în toata această nebunie, toţi epidemiologii şi infecţioniştii o susţin: cel mai greu de controlat este o epidemie aerogenă”, spune medicul.

Dr. Paul Ichim: „Pe stradă ieri era o nebunie”

„Iar a început nebunia şi presiunea pusă pe sistemul de primiri de urgenţă. Iar au început să vină cazurile ca la consultul în policlinică. Au reapărut accidentele de circulaţie. Pe stradă ieri era o nebunie, parcă izvorau maşinile. Pe faleza superioară au reapărut maşinile aliniate la bordură.

Spre seară, am ieşit să duc un document şi iar am trecut (evident cu maşina) pe faleza superioară şi parţial pe Brăilei. Mă întreb dacă oamenii chiar au înţeles ce înseamnă păstrarea unei distanţe de siguranţă epidemiologică. Gastile de tineri şi de prea vârstnici. probabil nevorbiţi, parca-şi scuipau unul altuia pe amigdale”, explică dr Ichim, scrie adevarul.ro.

„Din câte înţelesesem se dăduse liber la mişcare în aer liber, însă ce am văzut ieri (N.R.: sâmbătă), nu seamănă a mişcare, ci a socializare generalizată. Acum îmi dau seama că toată preocuparea noastră de a deschide sistemul sanitar şi pentru restul pacienţilor, este total inutilă. Când, acum câteva zile, spuneam că socializarea de Paşte într-o anumită etnie rebelă va avea consecinţe, probabil că mulţi au zis că dramatizez. Acum în ATI se regăsesc ceva vârstnici de prin cămine şi «prietenii» petrecăreţi şi independenţi”, mai adaugă medicul.

„Scapă cine poate” sau cum se vor îmbolnăvi oamenii din cauza inconștienței

„Inconştienţa asta care seamănă a «scapă cine poate» (mesaj gen Cataramă), va determina nedeschiderea sistemului pentru restul patologiilor şi va duce la creşterea mortalităţii colaterale. N-am nicio speranţă că pe inconştienţii de ieri i-ar durea inima de moartea altora. Trăim nişte vremuri cumplit de mizerabile, pline de egoism şi indiferenţă”, afirmă dr Ichim.

Acesta atrage atenţia şi asupra faptului că judeţul Galaţi nu este deloc pregătiri, logistic şi medical, pentru a face faţă unui nou val de îmbolnăviri în masă cu Covid-19. Mai mult, el atrage atenţia că în privinţa dotărilor pentru spitale s-a promis mult, dar s-a făcut extrem de puţin în realitate.

 

Publicat: 20 May. 2020, 09:24 News
Pe aceeași temă