Semnalul de alarmă transmis de Beatrice Mahler, managerul ”Marius Nasta”: ”Pandemia nu s-a terminat”

Publicat: 14 mai 2021, 11:37 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală, a făcut o serie de declarații referitoare la situația pandemică și la noile măsuri de relaxare luate de autorități, care intră în vigoare din data de 15 mai 2021. Specialistul susține faptul că pandemia de coronavirus nu s-a terminat, chiar dacă autoritățile au luat decizia de a relaxa măsurile.

Specialistul a declarat la Digi24 faptul că în condițiile în care intră în vigoare măsurile de relaxare începând din data de 15 mai, nu înseamnă că pandemia s-a și terminat, iar cetățenii tot trebuie să fie vigilenți.

„Ne bucurăm că sunt măsuri de relaxare, dar trebuie privite cu multă precauție. Renunțăm la mască în spațiul liber, dar să ne gândim să păstrăm distanță. Pandemia nu s-a terminat, avem încă pacienți în spitale. Aceste măsuri care sunt binevenite și așteptate să le aplicăm cu precauție și cu atenție. Acolo unde distanța de 1,5 -2 metri nu poate fi păstrată, să purtăm mască”, a spus Beatrice Mahler.

„Fără această campanie care trebuie susținută și accelerată, cu siguranță măsurile de relaxare pe care le așteptăm în continuare nu vor veni, deoarece ele sunt dependente de numărul de persoane care se vaccinează.

Dacă ne vom vaccina în continuare vom ajunge să fie liber fără mască în toamnă. Deocamdată să purtăm masca în spații închise și aglomerate, să ne spălăm pe mâini, să păstrăm distanță. Mergem cu pași mici spre relaxare, dar condiționat”, a mai declarat specialistul.

Beatrice Mahler: ”Eu cred că sunt de patru ori mai multe cazuri noi de COVID decât cele raportate”

Întrebată în cadrul unei emisiuni TV, care ar putea fi, de fapt, numărul real al infectărilor de la noi din țară, aceasta a răspuns: „Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a răspuns managerul Institutului „Marius Nasta” din București. Medicul a declarat la Digi24 că în opinia sa, sunt schimbări în boala COVID care o fac mai agresivă.

„Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a spus Beatrice Mahler. Medicul a adăugat că pacienții fac și complicații diferite față de cele întâlnite anul trecut.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 14 mai 2021, 11:37 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă