Șeful DSU, Raed Arafat, despre sărbătorile de iarnă: ”Dacă vrei să sărbătoreşti cu încă două-trei familii, ţi-ai crescut riscul de a te infecta”

Publicat: 11 nov. 2020, 08:30 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Șeful DSU Raed Arafat a tras un semnal de alarmă în rândul cetățenilor, având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă. Crăciunul și Revelionul vor fi cu siguranță atipice din multe puncte de vedere.

Oficialul a tras un semnal de alarmă și a expus un punct de vedere de care cetățenii ar trebui să țină cont. Raed Arafat susține faptul că în condițiile în care de Crăciun sau de Revelion sărbătorești cu încă două sau trei familii, riscul de infectare crește. Persoanele care fac invitații în propriul cămin altor persoane cu care nu trăiesc, pentru a petrece împreună sărbătorile, riscă să se infecteze mai repede și mai ușor, arată Stirileprotv.ro.

”Nu vor fi sărbători ca altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători ca şi în decembrie 2019. Limitele generale le ştim deja: masca cred că va fi şi atunci, distanţarea va fi şi atunci, limitele la activităţile în spaţii închise vor fi şi atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi alte măsuri, asta nu am cum să prezic de acum, dar important e să sesizăm cu toţii că nu avem să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019. Vom fi în mijlocul pandemiei valul 2, să zicem şi vom şi fi şi cu risc că dacă nu respectăm regulile să ne trezim cu o creştere în ianuarie februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, la Digi 24. .

Raed Arafat: ”Dacă tu vrei să sărbătoreşti cu încă două-trei familii, ţi-ai crescut riscul mult de a te infecta”

”În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeaşi casă. În familie lărgită, înseamnă să vină şi alţii la tine, ţi-ai asumat imediat un risc. Nu putem intra în casele oamenilor să spunem ce să facă. Asta e pe răspunderea lor. Dacă tu vrei să sărbătoreşti cu încă două, trei familii ţi-ai crescut riscul mult de a te infecta şi de a lua virusul de undeva, că nu bănuiesc că o să stai în noaptea de Crăciun cu mască. Modul cum îţi organizezi masa de Crăciun, dacă aduci mai multă lume care stă în alte zone riscul de transmitere e mult mai mare şi vulnerabilitatea e mai mare. În final, fiecare calculează riscul pe care vrea să şi-l asume”, mai transmite oficialul.

Sursă foto: captură video

Publicat: 11 nov. 2020, 08:30 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă