Se muta Gara de Nord, din Bucuresti! Ce planuri are primarul Sectorului 1 si in ce se va transforma actuala gara!

Publicat: 27 Dec. 2018, 14:45 News 3

Desi ideea pare buna, cu siguranta pana se va pune in practica vor mai trece foarte multi ani, la cum se misca lucrurile la noi.

Se muta Gara de Nord, din Bucuresti! Actuala gara ar putea deveni muzeu. Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache a vorbit recent despre posibilitatea mutarii Garii de Nord din actuala locatie.

Desi este un plan mai vechi prin care autoritatile luau in calcul modernizarea garii si transformarea ei intr-un centru comercial tip mall, ca in marile orase din Europa, se pare ca acum primaria Sectorului 1 vrea sa propuna CFR-ului relocarea totala a garii undeva cat mai departe de mijlocul oraslui, asa cum este ea situata in prezent.

Ideea mutarii Garii de Nord la periferia Bucurestiului este una care pare foarte buna in teorie si ar aduce o multime de avantaje atat CFR-ului cat si Sectorului 1, care ar deveni mai omogen si ar castiga un teren impresionant intr-o zona foarte buna care se poate dezvolta rapid din punct de vedere imobiliar.

Se muta Gara de Nord, din Bucuresti!

„Din cauza liniilor de cale ferată care duc spre Gara de Nord, Sectorul 1 este tăiat în două, accesul dintr-o parte în alta făcându-se doar prin două poduri. Vorbim de o suprafaţă de teren foarte mare şi foarte valoroasă. Gândiţi-vă, dacă CFR ar muta gara, cu sprijinul nostru, ar putea să vândă acest teren şi să câştige bani buni pentru investiţii. Automat, Gara de Nord ar ramane în picioare, ar fi modernizată şi ar fi un muzeu. Nu şi-a pus nimeni niciodată problema să dărâme Gara de Nord. Trebuie, odată şi odată să ne concentrăm asupra acestui proiect şi să mutăm gara”, a spus Tudorache, într-un interviu pentru DCNews.

Proiectul a mai fost adus in atentia bucurestenilor si cu ani in urma atunci cand se propunea relocarea garii pe terenul unde in prezent se afla gara Basarab, dar ulterior s-a luat in considerarea mutarea ei cat mai spre periferia orasului.

Gara de Nord a fost construita in anii 1868 – 1872, primele caramizi la fundatia acestui monument fiind puse chiar in prezenta lui Carol I iar in prezent aproape zilnic peste 200 de trenuri ajung sau pleaca din Gara de Nord atat curse interne cat si internationale.

Publicat: 27 Dec. 2018, 14:45 News 3
Pe aceeași temă