Se închide tot! Oraşul din România unde rata de infectare cu noul coronavirus e uriaşă

Publicat: 18 sept. 2020, 12:50 Autor: Elena Arhiva
Se închide tot! Oraşul din România unde rata de infectare cu noul coronavirus e uriaşă

Restaurantele și barurile din localitatea Siret, județul Suceava, pun lacătele pe uși pentru mai multe săptămâni. Mai mult decât atât, mai multe școli intră în scenariul roșu. Restricţiile se impun din care ratei de infectări uriaşe, cu noul coronavirus, care depășește 7 cazuri la mia de locuitori.

”Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret unde avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructura locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte, de propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava și am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor. 

Totodată, la nivelul localității Siret, toate manifestările și activitățile cu publicul desfășurate în aer liber, permise de legislația actuală, se vor desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție. În ceea ce privește scenariile de funcționare din unitățile de învățământ, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu”, a declarat Alexandru Moldovan, prefect de Suceava.

1.679 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, în România

Până pe17 septembrie, pe teritoriul României, au fost  confirmate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus  (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare,  au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un  test pozitiv.

Până pe 17 septembrie, 4.312 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19  au decedat. În intervalul 16.09.2020 (10:00) – 17.09.2020 (10:00) au fost  înregistrate 27 de decese (18 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați  cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud,  Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara,  Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui și Municipiul  București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă  40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la  categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și  6 decese la categoria de peste 80 de ani.

Publicat: 18 sept. 2020, 12:50 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă