Se închid mall-urile? Anunțul de ultimă oră făcut de Ludovic Orban

Publicat: 28 Oct. 2020, 08:41 Arhiva
Se închid mall-urile? Anunțul de ultimă oră făcut de Ludovic Orban

După ce vice-premierul Raluca Turcan a declarat că este posibil ca mall-urile să fie închise, Ludovic Orban a explicat că acest lucru nu se va întâmpla. Premierul exclude închiderea mall-urilor în contextul pandemiei.

”Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Am vorbit cu domnul Ministru Tătaru de două ori, de asemenea am comunicat cu alți reprezentanți ai autorităților din România pe temele luptei anti-COVID și evident că și cu președintele, suntem într-un dialog permanent”, a spus premierul.

Cu privire la declarațiile Ralucăi Turcan, despre o posibilă închidere a mall-urilor, Orban a declarat că nu cunoaște aceste declarații și că nu este cazul, în acest moment, pentru o astfel de măsură.

”Nu cunosc aceste declarații. Noi luăm decizii! Când avem de anunțat deciziile, le anunțăm public. Poate s-a referit la cinematografele din mall-uri, sau restaurantele din mall-uri care sunt afectate de restricțiile care sunt impuse când se depășește indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conținutul declarației.

La ora actuală nu intenționăm să luăm alte măsuri restrictive”, a declarat premierul Ludovic Orban, în timpul vizitei oficiale în Franța, scrie antena3.ro.

Raluca Turcan: „Putem însă înăspri măsurile”

„Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune, ce mai facem.

Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Mai avem şapte zile. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor”, a mai spus Raluca Turcan.

Publicat: 28 Oct. 2020, 08:41 Arhiva
Pe aceeași temă