Școlile ar putea continua în regim fizic și după incidența de 6 la mie. Propunerea Ministrului Educației

Publicat: 23 Mar. 2021, 13:05 Arhiva
Școlile ar putea continua în regim fizic și după incidența de 6 la mie. Propunerea Ministrului Educației

Școlile ar putea continua în regim fizic și după incidența de 6 la mie! Aceasta este propunerea ministrului Educației și Cercetării, Sorin Câmpeanu, transmisă astăzi către ministrul Sănătății, precizând că ”în școli se respectă măsurile de prevenție împotriva Sars-Cov-2 mai riguros decât în alte locuri”.

„Vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină”, se arată în adresa trimisă de Cîmpeanu către Ministerul Sănătăţii.

Printre argumentele şefului de la Educaţie se numără faptul că în şcoli se respectă regulile mai strict ca în alte locuri.

Iată documentul trimis către Ministerul Sănătății.

6.149 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.149 de cazuri noi de COVID-19. Alți 174 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt 1.367 de pacienți COVID, un nou record de la începutul pandemiei.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 907.007 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

814.182 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capitala a ajuns la incidența de 6.22. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Publicat: 23 Mar. 2021, 13:05 Arhiva
Pe aceeași temă