Scoala din Valea Lupului unde TOATA lumea CITESTE timp de 15 minute. Directoarea a luat cea mai buna decizie! De ce

Publicat: 25 Apr. 2019, 16:26 Life

In timp ce tinerii de la oras nu stiu cum sa mai fenteze scoala, in Iasi se citeste de zor. O scoala din Valea Lupului are o politica zilnica utila.

Scoala din Valea Lupului unde TOATA lumea CITESTE timp de 15 minute! Este decorata cu pictograme inedite, motiv pentru care a ajuns in atentia presei. In plus, aici toata lumea ia o pauza, zi de zi, pentru a citit. De la elevi, la profesori si angajati care se ocupa cu intretinerea cladirii.

Proiectul se numeste ‘Toata scoala citeste’ si a fost demarat la Şcoala Gimnazială „Profesor Mihai Dumitriu”. De o luna, in intervalul orar 9.45 si 10.00, toata lumea se opreste din ce face si pune mana pe carte. Pana si copiii de la gradinita fac acelasi lucru!

Scoala din Valea Lupului unde TOATA lumea CITESTE 15 minute

In plus, cine se afla in cladire la ora respectiva, fie ca face parte sau nu din colectivul scolii, este obligat sa citeasca. Elevii scot cartile si la orele de sport sau de matematica. Profesoara de matematica Ana Ungureanu sustine ca proiectul este menit sa ii incurajeze pe copii sa citeasca.

”Am pornit ideea aceasta cu cititul pentru că mulți dintre copii, atunci când citesc un text, nu îl înțeleg. Acum ei citesc, discută despre ceea ce citesc și sperăm noi că se va îmbunătăți înțelegerea unui text, chiar și la Matematică. Mulți dintre ei ne întreabă cuvinte în timp ce citesc sau își notează cuvintele și apoi caută pe Dexonline”, declară Ana Ungureanu, profesoară de matematică, pentru SparkNews.ro.

Proiectul ‘Toata scoala citeste’ e un succes VIDEO


”Și acum este un fel de competiție între ei, care citește mai repede. Copiii chiar citesc cu plăcere”, adaugă Ana Ungureanu.

”Toată lumea a acceptat ideea și face cu plăcere acest lucru. Și eu am acum timp să citesc și să termin o carte, pentru că am patru copii acasă și este mai dificil cu timpul. Dar chiar sper să simtă și elevii bucuria de a citi”, spune Ana Ungureanu.

”Copiii s-au obișnuit ca în fiecare zi, la ora 9.45, atunci când le spunem că este timpul să ne alegem o carte, să meargă în zona bibliotecii și să citească ceea ce doresc. ”Citesc” imagini, sunt încântați atunci când le citesc colegilor, ascultă fascinați poveștile și curiozitățile. Momentul de lectură a devenit una dintre activitățile preferate ale “iepurașilor” de la grupa mică”, sustine edicatoarea Roxana Ifrim, de la grupa mica.

Afla mai multe detalii despre proiect doar aici!

Publicat: 25 Apr. 2019, 16:26 Life
Pe aceeași temă