Declarație șocantă a unui medic din Iași: ”Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas, prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții”

Publicat: 25 Feb. 2020, 16:28 Arhiva
Declarație șocantă a unui medic din Iași: ”Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas, prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții”

Răzvan Constantinescu, medic primar de medicină internă şi gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi, a răbufnit pe pagina sa de Facebook, revoltat de tevatura coronavirus.

Medicul susține că astfel de virusuri nu reprezintă un pericol vital decât pentru „categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă sau BPOC.

Declarația pe care a făcut-o însă pe pagin sa de Facebook a revoltat foarte multă lume.

Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas, prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie (!)

Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat. Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor?”, a scris medicul, generând zeci de comentarii negative.

Harta cu răspândirea coronavirusului în timp real. Cifrele oficiale cu victimele bolii. Cazuri confirmate de coronavirus – bilanțul a ajuns la 80.234

Cele mai multe dintre cazurile confirmate de coronavirus fac parte din China, cu 77.660 de persoane infestate. Apoi, 977 de persoane au fost infectate în Koreea de Sud și 229 în Italia. Nici în Japonia situația nu este bună, căci 160 de persoane sunt infectate, 90 în Singapore, 81 în Hong Kong, 61 în Iran, 53 în SUA, 35 în Thailanda, 31 în Taiwan, 22 în Australia, 22 în Malaezia, 16 în Germania, 16 în Vietnam, 13 în Emiratele Arabe, 13 în Marea Britanie, 12 în Franța, 11 în Canada, 10 în Macau, 5 în Kuweit, 3 în Spania, 3 în Filipine, 3 în India, 2 în Bahrain, 2 în Rusia, 2 în Oman, 1 în Afganistan, 1 în Nepal, 1 în Cambogia, 1 în Israel, 1 în Belgia, 1 în Libia, 1 în Finlanda, 1 în Suedia, 1 în Irak, 1 în Egipt și 1 în Sri Lanka.

Harta cu răspândirea coronavirusului în timp real. Cifrele oficiale cu victimele bolii. Bilanț decese din cauza coronavirusului – 2701 persoane au murit

Zeci de mii de oameni sunt infectați cu această boală, iar bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 2701 persoane. Din fericire, însă, chiar dacă bilanțul este în creștere, iar panica s-a instalat în rândul cetățenilor, 27.706 persoane s-au vindecat, arată site-ul respectiv. Intră aici pentru a urmări harta interactivă cu răspândirea coronavirusului.

Publicat: 25 Feb. 2020, 16:28 Arhiva
Pe aceeași temă