Schimbare de situatie in cazul bunicii de 83 de ani! Dupa ce a fost concediata din postul de femeie de serviciu la gradinita, decizia a fost revocata

Publicat: 02 Apr. 2019, 14:12 News 3

Bunicuta de 83 de ani care lucra ca femeie de serviciu la gradinita a impresionat o tara intreaga.

Dupa ce cazul bunicutei care continua sa munceasca la 83 de ani si pe un salariu extrem de mic s-a dezbatut intens in mediul online, aceasta a fost „pedepsita” iar directorul Gradinitei cu Program Normal Leurda, Camelia Barbu, din orasul Motru, a decis s-o concedieze.

Imediat dupa ce s-a aflat vestea concedierii oamenii s-au revoltat iar asta a schimbat situatia batranei, fiindca reprezentantii Inspectoratului Scolar i-au transmis directoarei gradinitei sa revina asupra hotararii.

Schimbare de situatie in cazul bunicii de 83 de ani

Schimbare de situatie in cazul bunicii de 83 de ani

„Decizia nu am luat-o eu. Eu am luat legătura cu doamna director şi am spus să-şi regândească poziţia şi astăzi (marţi – n.r.) să o cheme pe bătrâna respectivă şi să o pună să facă cerere de revenire pe post, urmând apoi să facă diligenţele ca de mâine să intre la serviciu. Asta este ceea ce am spus eu.

Încetarea contractului de muncă nu o fac eu ca inspector şcolar, o face angajatorul, care este directorul unităţii. Ca să nu se mai spună că a venit un nou general care ar fi luat decizia”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcela Mrejeru, inspector scolar general al ISJ Gorj.

Directoarea gradinitei, Camelia Barbu, a recunoscut ca a concediat-o pe Sofia  Chitoran, dupa ce cazul acesteia s-a dezbatut intens in presa.

„O să stau de vorbă cu dumneaei să depună o cerere şi dacă îşi face toate diligenţele pentru angajare, fişa medicală, nu va fi nicio problemă. Din discuţia cu ea, nu ne-a spus niciun moment că ea îşi doreşte să mai rămână la grădiniţă.

După ce a apărut în presă, eu am stat de vorbă cu dumneaei, să văd care a fost scopul acestui reportaj, ce are ea, atunci am aflat că mai are un venit şi am întrebat-o, nu am certat-o nicio secundă. Din ce am înţeles eu din reportajul respectiv este că la 83 de ani încă mai munceşte. Eu nu ştiam că are şi pensie”, a spus aceasta pentru Mediafax.

Batrana nu mai vrea sa se intoarca la gradinita

Batranica de 83 de ani a lucrat ca femeie de serviciu timp de 40 de ani in acea institutie, insa dupa tot ce i s-a intamplat a zis ca nu mai vrea sa se intoarca.

„Nu mai vrea. Nu se mai întoarce. Mie îmi pare rău de doamna directoare, că ea nu a vrut să-i facă rău, eu cred că din neştiinţă, nu a ştiut şi i-a fost frică. Şi educatoarea, dacă ar continua cu ea, i-ar fi frică, mie îmi pare rău să se ia măsuri. Nu a ştiut. Directoarea s-a şi grăbit, în aceeaşi zi în care a fost presa, în acea zi a dat-o afară. Poate s-a gândit că nu ar avea voie să lucreze, că are şi pensie de CAP. Nu e un rău pornit de către mama”, a declarat Eugen Chitoran, fiul batranei Sofia, potrivit Mediafax.

Publicat: 02 Apr. 2019, 14:12 News 3
Pe aceeași temă